Voorpagina Sport

Oranje shirtjes

De nieuwe shirtjes waarmee Oranje op het WK zal voetballen, zijn deze week door Nike geopenbaard. En het zijn echt juweeltjes dit keer. Een klassieke historische stylo, met een mooie nette kraag en de rugnummers in een ouderwetse lettertype. Het witte uit-shirt, met een soort van Koninklijke rood-wit-blauwe diagonale baan er doorheen, mag er zeer zeker ook zijn. Ik vind ze echt schitterend en hopelijk wordt het spel van Oranje net zo’n lust voor het oog als de shirts waarin ze spelen.


(NOS)

Het is na lange tijd dat ik weer eens een shirt echt heel mooi vind. De mooiste aller tijden blijft nog wel het ‘maagdelijk witte’ shirt van Real Madrid. Al is die helaas tegenwoordig ook niet meer zo maagdelijk, sinds ‘Siemens’ het heeft onteerd. Uit eerwraak koop ik dan ook nooit meer iets van Siemens. Helaas kan de commercie niet met z’n tengels afblijven van zulke schoonheden.    

Maar ik dank Hugo Borst duizendmaal voor dit ontwerp. Jammer genoeg is ook hij het slachtoffer geworden van de grote commerciële jongens, die zijn inspiratie hebben gejat en er nu grof geld mee gaan verdienen. Voor mij blijft Hugo Bost de geestelijke vader van deze prachtige creaties. Dat Nike tekentje erop is dan alleen weer een minpunt.

Ik hoop dat de Aziaten hard doorwerken en al begonnen zijn met de namaak, dan koop ik er ook wel eentje. En als ze dan toevallig dat Nike tekentje vergeten zijn, dan koop ik ze zeker!

ReFlex is WBH’er van het eerste uur. Geboren in de jungle van India, opgegroeid in de straten van Rotterdam-West. Het leven is een paradox, dus is hij getrouwd met een Amsterdamse Pakistaanse. Hij is apotheker van beroep, Ajax-supporter van nature. Plezier haalt hij uit zijn islamitische studies, uit zijn sport en vooral uit zijn gezin en twee kinderen! Oh ja...en zijn naam is Jilani Sayed.

Lees andere stukken van