Voorpagina Maatschappelijk

Faisal en Sidi bemoeien zich met: de rugzak met alleen een Turkse vlag

Faisal:
Dus ik rijd door Den Haag en spot tassen hangend uit het raam met een vlag. En wat valt me op, een paar met Turkse vlag en een met een niet duidbare. Ik vind dat, ja…een beetje vreemd. Wat vind jij?

Sidi:
Waarom rijd je zoveel rond? En er wonen daar dus jongeren die hun diploma hebben gehaald. Mooi toch?

Faisal:
Ik woon daar in de buurt en was op weg mijn dochter af te zetten naar school, in de hoop dat ze op een dag ook haar rugzak uit het raam zal kunnen hangen. Op zijn minst met een Nederlandse vlag.

Sidi:
Man, man, man. De dag waarvan ik wist dat ‘ie zou komen. Je maakt je dus druk over het feit dat het geen Nederlandse vlag was?

Faisal:
Dat is het niet eens, maar meer: waarom volg je de Nederlandse traditie op om een vlag met rugzak op te hangen, en kies je vervolgens voor alleen een Turkse vlag? Wat is je boodschap? Je hebt het Nederlandse onderwijs gevolgd, in Nederland, betaald door de Nederlandse overheid. Wat heeft de Turkse vlag daar dan te zoeken? Ik mis de link. Of ben ik gek?

Sidi:
Tja, woorden schieten mij niet vaak tekort, maar dit euhh… Gaan we bij ze voor de deur barbecueën? Om een punt te maken…?

Faisal:
Nou, ik had gehoopt dat je het me kon uitleggen, maar jij begrijpt het dus ook niet?

Sidi:
Ik zie het probleem niet, maar ik wil je niet wegzetten als gek. Misschien heb je wel een punt, maar ik ben geneigd om je te wijzen op andere zaken waar jij je druk om kunt maken. Zoals het weer, zomervakantie, weet ik veel wat. Tja…..

Faisal:
Niet zo flauw. Maar ik ben gewoon oprecht geïnteresseerd en zie het niet meteen als een probleem. Iedereen moet doen wat goed voelt. Misschien waren de Nederlandse vlaggen uitverkocht.

Sidi:
Oké, nou ik ga even alles op een rijtje zetten. Laat me eerst even de trein instappen

Faisal:
En, heb je ‘m gehaald?

Sidi:
Ja, en ik begrijp inderdaad niet wat je precies irriteert. Aan de andere kant, zou ik ook niet uit kunnen leggen waar zo een actie vandaan komt. Het is een beetje vreemd, maar daarmee is ook alles gezegd. Laten we het daarop houden.

Faisal:
Ok, ik maak me dus druk om niets. Fijne reis verder!

De vorige keer bemoeiden Sidi en Faisal zich met Pegida. 

De oprichter. Geboren, getogen en woonachtig in die mooie stad achter de duinen. Altijd klaar voor een revolutie of gewoon een kopje thee. Typisch Faisal...

Lees andere stukken van Faisal