Voorpagina Sport

Turijn 2006 – Dag ? (weet ik even niet meer)

Hallo shoarma- en kaasetend Nederland. Live vanuit Turijn in de snotbevriezende kou presenteer ik, Umar Mirza, uw trouwe OS verslaggever u de updates. Dus mocht u door het natellen van de overgebleven centen van Valentijnsdag alles gemist hebben… at your service! (Pim had ’t zo gewild)

Al dagen heeft u de Nederlandse glijdsters moeten volgen, maar het bracht niet veel meer op. Dus we zijn weer terug waar we ruim 10.000 valentijnsdagen geleden waren: De vrouwen kijken toe en de mannen gaan op jacht. Tel uit uw winst, zustertjes!


Hunting season opened (foto: ANP)

Om 17.00 begon schaatsend NL strak in pak op het ijs aan de ploegenrace en al een klein half uurtje later was het duidelijk dat de dametjes er niets te zoeken hadden (verdomde Duitsers). De mannen daarentegen wisten de Russen te verslaan. Het waren Sven Kramer, Erben Wennemars en Carl Verheijen die het communisme een rake klap gaven en NL gaat dankzij brute mannelijkheid naar de halve finale. Daarin zal Oranje het moeten opnemen tegen Italië.

Moge de meest oranje winnen!

PS: Voor dames die nog in de ban van 14 februari zijn: Italie zal (anders dan bij voetbal) nu niet te herkennen zijn aan de strakke shirts… dat hoort namelijk bij schaatsen.
PSS: Houd de Turijnbalk linksboven in de gaten… hele incidentele maar significante updates!