Voorpagina Ramadan Talks

Ramadan Talks #2: Alia Azzouzi

Ramadan Talks Alia Azzouzi

Ramadan Talks: mooie gesprekken over spiritualiteit en zingeving, met oog voor de rijke diversiteit van de Nederlandse moslimgemeenschap.

Ik heb in mijn leven een hoop (bij)baantjes gehad, maar één van de leukste dingen vond ik het presenteren van ‘5 minuten over’ (de Koran).

Wat ik vooral mooi vond aan het programma waren de gesprekken over spiritualiteit en zingeving. Ook het tonen van de rijke diversiteit van de Nederlandse moslimgemeenschap vond ik erg waardevol.

Eigenlijk mis ik een dergelijk programma in het huidige medialandschap. De Moslim Omroep is dood en overleden (God hebbe zijn ziel). Een alternatief is er daarna helaas nooit meer gekomen.

Ramadan Talks

Daarom ga ik in samenwerking met WijBlijvenHier! gewoon zelf weer een programma maken: Ramadan Talks. Zonder redactie of studio, maar gewoon vanuit huis.

Wel weer met een bijzondere gast, een uurtje na zonsondergang. Als ikzelf en anderen zijn uitgegeten, een half uur live over de Ramadan.

Met deze keer mijn gast Alia Azzouzi. Alia is beleidsadviseur en geëngageerd Rotterdammer. Samen gaan we op zoek naar de diepere betekenissen van Ramadan.

Mix van allebei

Alia Azzouzi is zwanger en kan deze Ramadan daarom niet mee vasten. Toch lijdt haar Ramadangevoel er niet onder. Met vriendinnen vormt ze een studiegroepje waarin ze de 99 namen van Allah samen onderzoeken.

Één van die namen is de Barmhartige, een ouderwets woord dat tot nu toe niet heel erg voor haar leefde. Maar deze ramadan kwam ze tot een hernieuwd inzicht dat zit de liefde van God voor zijn hele Schepping inhoudt.

Dus voor alle mensen, dieren, de hele natuur en alles dat er is. Dat inzicht maakt dat Alia Azzouzi zich nog vredelievender wil verhouden tot haar omgeving.

Haar meest bijzondere Ramadanervaringen waren met het gezin vroeger naar de moskee gaan en in vervoering raken van de recitatie van de Koran door de imam. Maar ook samen met haar man koken voor de hele buurt waren onvergetelijke momenten, al kon ze daardoor weinig stil staan bij het spirituele.

Een mix van allebei is misschien nog wel het mooiste.

Like ons om op d hoogte te blijven van onze volgende live Ramadan Talks via Facebook. De vorige keer ging Bastiaan in gesprek met Halil Karaaslan.

Religiewetenschapper, dagvoorzitter en presentator

Lees andere stukken van Bastiaan