Voorpagina Super Moslims

‘Krijg ik adana kebab klauwen?’ – Cemil Yilmaz

Cemil Yilmaz is ‘Social Innovator | Social & Cross-Cultural Psychologist | Consultant | Trainer | Public Speaker | Moderator | Storyteller | Opinion Maker.’ Aldus zijn LinkedIn. We waren wel benieuwd wat hij dan zoal doet. Gelukkig wilde hij wel meedoen met een uitzending van Super Moslims. Wel op een voorwaarde…

We gingen met Cemil Yilmaz in gesprek over onder activisme, self-care en onderlinge solidariteit op verschillende thema’s.

‘Je weet dat je met een bepaalde missie op aarde bent gezet, en dat is in dienst van de mensheid. Maar je moet ook goed voor jezelf zorgen.’

Benieuwd naar wat Cemil Yilmaz nog meer met ons deelde? Ons gesprek, en alle andere afleveringen van Super Moslims, zijn te beluisteren via Spotify, Apple Podcasts of Anchor. Volg ons ook via Facebook, Instagram, Twitter en Youtube om op de hoogte te blijven.

Super Moslims?

Nieuw hier? Welkom! Mocht je je afvragen wat dit hele Super Moslims ding is, check dan vooral even dit artikel. Kort gezegd: deze multimedia podcastproductie gaat over Super Moslims, van die toffe mensen die wat ons betreft veel meer podium verdienen.

Wie deze Super Moslims zijn? Kunstenaars, politici en activisten, maar ook ‘gewone’ Nederlanders: studenten, ouders, langstudeerders, werkzoekende, hipsters, salafis, sufis,  jij en wij.

Want als je structureel wordt uitgesloten door discriminatie en islamofobie is ‘gewoon je ding doen’ ook super. Just saying.

We gaan in gesprek met moslims die een bijzonder verhaal te vertellen hebben, en we gaan zelfkritiek niet uit de weg: wat kunnen wij beter doen?

Met de podcast bieden we je ook wat te lezen en te kijken, zoals beschouwende artikelen, interviews en illustraties voor de website en social media. Are you in?

Wij Blijven Hier werd in 2005 opgericht, omdat ze vonden dat ze er nog niet waren. Inmiddels zijn ze 3000 bijdragen rijker, die vrijwillig door beginnende én gearriveerde verhalenvertellers worden geschreven. Verschillend van columns, persoonlijke ervaringen tot verborgen nieuwsfeitjes. Ze kijken op hun eigen manier tegen de wereld aan, en vertellen zélf het verhaal. Wie zijn ze? Kijk om u heen. Want ze zijn hier. Zij Blijven Hier!

Lees andere stukken van de WBH Redactie