Voorpagina Super Moslims

Waarom bewijzen dat je als moslim goed bent? – Ismail Ilgun

Deze aflevering van Super Moslims gaan we in gesprek met vlogger Ismail Ilgun over hoe hij de afgelopen jaren van zijn leven heeft ervaren. Daarnaast praten we over zijn ambities, de transitie van voor de camera naar achter de camera, spiritualiteit en meer!

Ismail Ilgun is net jarig als we hem spreken. Op zijn drieëntwintigste heeft hij al een en ander meegemaakt.

Hij begon zijn video carrière met Hoodvlogs, waarmee hij het leven in zijn wijk Poelenburg liet zien. Vooral de Vomar speelde daarin een belangrijke rol, een van de plekken waar hij jongeren en volgers ontmoette.

Zijn filmpjes kregen ook negatieve aandacht door het gedrag wat van sommige jongeren was te zien. Nu maakt hij programma’s zoals Vasten met Gasten, waarin hij de Ramadan met verschillende mesen spendeert. Zelf treedt hij iets meer op de achtergrond.

Deze aflevering praten we daar verder over. Ook hebben we het over de plaats van religie in Ismails leven, en over de toekomst. ‘Huisje, boompje, beestje.’

De rest van de podcast, en alle andere afleveringen van Super Moslims, zijn te beluisteren via Spotify, Apple Podcasts of Anchor. Volg ons ook via Facebook, Instagram, Twitter en Youtube om op de hoogte te blijven.

Super Moslims?

Nieuw hier? Welkom! Mocht je je afvragen wat dit hele Super Moslims ding is, check dan vooral even dit artikel. Kort gezegd: deze multimedia podcastproductie gaat over Super Moslims, van die toffe mensen die wat ons betreft veel meer podium verdienen.

Wie deze Super Moslims zijn? Kunstenaars, politici en activisten, maar ook ‘gewone’ Nederlanders: studenten, ouders, langstudeerders, werkzoekende, hipsters, salafis, sufis,  jij en wij.

Want als je structureel wordt uitgesloten door discriminatie en islamofobie is ‘gewoon je ding doen’ ook super. Just saying.

We gaan in gesprek met moslims die een bijzonder verhaal te vertellen hebben, en we gaan zelfkritiek niet uit de weg: wat kunnen wij beter doen?

Met de podcast bieden we je ook wat te lezen en te kijken, zoals beschouwende artikelen, interviews en illustraties voor de website en social media. Are you in?

Wij Blijven Hier werd in 2005 opgericht, omdat ze vonden dat ze er nog niet waren. Inmiddels zijn ze 3000 bijdragen rijker, die vrijwillig door beginnende én gearriveerde verhalenvertellers worden geschreven. Verschillend van columns, persoonlijke ervaringen tot verborgen nieuwsfeitjes. Ze kijken op hun eigen manier tegen de wereld aan, en vertellen zélf het verhaal. Wie zijn ze? Kijk om u heen. Want ze zijn hier. Zij Blijven Hier!

Lees andere stukken van de WBH Redactie