Voorpagina Super Moslims

‘Geef nooit op!’ – Sandra Doevendans

Deze aflevering van podcast Super Moslims gaan we in gesprek met Sandra Doevendans; Statenlid voor de PvdA en trainer. We praten over adoptie, politiek, islamofobie en meer. Haar motto: geloof in jezelf en geef nooit op!

Als een maand oude baby kwam Sandra Doevendans uit Sri Lanka naar Nederland door adoptie. Haar middelbare schooldiploma heeft ze niet behaald. Jaren later, toen haar zoontje 2 jaar oud was, maakte Sandra Doevendans toch de keuze te gaan studeren met een focus op identiteit, islam en sociale cohesie.

In 2012 heeft ze haar diploma voor culturele en sociale antropologie en ontwikkelingssociologie behaald, op latere leeftijd heeft Sandra Doevendans zich bekeerd tot de islam. In haar bestuurswerk voor stichting Al Nisa en stichting Zami zet(te) zij zich in voor de empowerment van (moslim)vrouwen.

‘We hadden in 2010 met Al Nisa een postercampagne tegen islamofobie, nog voor het woord islamofobie veel werd gebruikt.’

Als Statenlid wil Sandra zich inzetten voor een samenleving waarin iedereen zijn kansen kan krijgen ongeacht leeftijd, afkomst, leeftijd, geaardheid of religie.

‘Als alleenstaande moeder weet ik dat het socialer en eerlijk moet én kan!’

In ons gesprek met Sandra Doevendans praten we verder over de PvdA en hoe de partij sommige mensen heeft teleurgesteld. Ook hebben we het over de naam Sandra’s zoontje, en hoe ze er bewust voor heeft gekozen die niet ’te anders’ te laten klinken. Ze hoopt dat zijn kinderen die afweging niet zullen hoeven maken.

Wat ze nog meer doet, en waarom ze de politiek in is gegaan, hoor je in de volledige uitzending. Deze, tezamen met alle andere afleveringen van Super Moslims, is te beluisteren via Spotify, Apple Podcasts of Anchor. Volg ons ook via Facebook, Instagram, Twitter en Youtube om op de hoogte te blijven.

Super Moslims?

Nieuw hier? Welkom! Mocht je je afvragen wat dit hele Super Moslims ding is, check dan vooral even dit artikel. Kort gezegd: deze multimedia podcastproductie gaat over Super Moslims, van die toffe mensen die wat ons betreft veel meer podium verdienen.

Wie deze Super Moslims zijn? Kunstenaars, politici en activisten, maar ook ‘gewone’ Nederlanders: studenten, ouders, langstudeerders, werkzoekende, hipsters, salafis, sufis,  jij en wij.

Want als je structureel wordt uitgesloten door discriminatie en islamofobie is ‘gewoon je ding doen’ ook super. Just saying.

We gaan in gesprek met moslims die een bijzonder verhaal te vertellen hebben, en we gaan zelfkritiek niet uit de weg: wat kunnen wij beter doen?

Met de podcast bieden we je ook wat te lezen en te kijken, zoals beschouwende artikelen, interviews en illustraties voor de website en social media. Are you in?

Wij Blijven Hier werd in 2005 opgericht, omdat ze vonden dat ze er nog niet waren. Inmiddels zijn ze 3000 bijdragen rijker, die vrijwillig door beginnende én gearriveerde verhalenvertellers worden geschreven. Verschillend van columns, persoonlijke ervaringen tot verborgen nieuwsfeitjes. Ze kijken op hun eigen manier tegen de wereld aan, en vertellen zélf het verhaal. Wie zijn ze? Kijk om u heen. Want ze zijn hier. Zij Blijven Hier!

Lees andere stukken van de WBH Redactie