Voorpagina Super Moslims

Malique Mohamud & Maame Hammond over creativiteit en racisme

Deze aflevering van onze multi-media podcast Super Moslims gaan we in gesprek met Malique Mohamud en Maame Hammond over hun werk, de creatieve sector, racisme binnen en buiten de moslimgemeenschap, blacklivesmatter en meer.

Malique Mohamud is schrijver, programmamaker, presentator, hiphopdocent en artistiek leider van het platform Concrete Blossom. Malique strijdt ervoor ‘om verhalen en perspectieven aan het licht te brengen die doorgaans uit het oog van de mainstream blijven’.

Maame Hammond is spoken word artiest en studeerde Orthopedogiek aan de Universiteit van Utrecht. Ze werkt onder andere als docentcoach op scholen, waarbij zij zich richt op de groepsdynamische processen in klassen in superdiverse steden. 

Zij is ook betrokken bij Concrete Blossom, dus schoven Maame en Malique gezellig samen aan deze aflevering.

De  podcast, en alle andere afleveringen van Super Moslims, zijn te beluisteren via Spotify, Apple Podcasts of Anchor. Volg ons ook via Facebook, Instagram, Twitter en Youtube om op de hoogte te blijven.

Super Moslims?

Nieuw hier? Welkom! Mocht je je afvragen wat dit hele Super Moslims ding is, check dan vooral even dit artikel. Kort gezegd: deze multimedia podcastproductie gaat over Super Moslims, van die toffe mensen die wat ons betreft veel meer podium verdienen.

Wie deze Super Moslims zijn? Kunstenaars, politici en activisten, maar ook ‘gewone’ Nederlanders: studenten, ouders, langstudeerders, werkzoekende, hipsters, salafis, sufis,  jij en wij.

Want als je structureel wordt uitgesloten door discriminatie en islamofobie is ‘gewoon je ding doen’ ook super. Just saying.

We gaan in gesprek met moslims die een bijzonder verhaal te vertellen hebben, en we gaan zelfkritiek niet uit de weg: wat kunnen wij beter doen?

Met de podcast bieden we je ook wat te lezen en te kijken, zoals beschouwende artikelen, interviews en illustraties voor de website en social media. Are you in?

Wij Blijven Hier werd in 2005 opgericht, omdat ze vonden dat ze er nog niet waren. Inmiddels zijn ze 3000 bijdragen rijker, die vrijwillig door beginnende én gearriveerde verhalenvertellers worden geschreven. Verschillend van columns, persoonlijke ervaringen tot verborgen nieuwsfeitjes. Ze kijken op hun eigen manier tegen de wereld aan, en vertellen zélf het verhaal. Wie zijn ze? Kijk om u heen. Want ze zijn hier. Zij Blijven Hier!

Lees andere stukken van de WBH Redactie