Voorpagina Politiek

Metamorfose

Vandaag bij Buitenhof stelde columnist Ronald Plastkerk de politieke metamorfose van Ayaan Hirsi Ali aan de kaak. Ze kwam zelf met een beetje fraude dit land binnen, was bij de PvdA nog kritisch over het onrechtvaardige immigratiebeleid, maar nu bij de VVD kan het haar ineens niet meer streng genoeg zijn.

“Ik zou haar ook willen uitdagen en uitnodigen. Als je nu zelf zo hier bent binnengekomen, dankzij de coulance van de Nederlandse overheid die eens wat door de vingers ziet, en je ziet dat je partijgenoot minister Verdonk op zo’n felle manier, met de volle vuurkracht van de publiciteit, haar pijlen richt op de scholiere Taida die drie maanden voor haar VWO eindexamen zit, heb je dan nooit de neiging om te zeggen: "Rita, kun jij tegen Taida niet net zo soepel zijn als ze destijds tegen mij waren?" (volledige column)

In de zaak Kalou heeft Verdonk wel een tegenslag moeten verwerken. Salomon Kalou zien we binnenkort misschien dan toch in dat prachtige oranje shirt.

Kalou – Verdonk : 1-0 ?

Of komt IJzeren Rita dan toch in de laatste minuut langszij?

ReFlex is WBH’er van het eerste uur. Geboren in de jungle van India, opgegroeid in de straten van Rotterdam-West. Het leven is een paradox, dus is hij getrouwd met een Amsterdamse Pakistaanse. Hij is apotheker van beroep, Ajax-supporter van nature. Plezier haalt hij uit zijn islamitische studies, uit zijn sport en vooral uit zijn gezin en twee kinderen! Oh ja...en zijn naam is Jilani Sayed.

Lees andere stukken van