Voorpagina Islam, Media, Podcasts, Politiek

De Ronde Tafel #18 – MOSLIMVERTEGENWOORDIGING IN NEDERLAND?

Hoe word jij als moslim vertegenwoordigd in Nederland?

Dat klinkt als een vrij makkelijke vraag aan een Nederlandse moslim, maar de praktijk leert ons anders.

Of het nou gaat om stemmen binnen de politiek óf erbuiten; hoeveel leiders en woordvoerders zijn er echt die moslim-zijn niet zien als een blok aan het been in plaats van een integraal onderdeel van de Nederlandse samenleving?

De Ronde Tafel boog zich hierover en van brede representatie blijkt maar weinig sprake te zijn. Een gegeven paard niet in de bek kijken, dan maar? Door hoeveel mensen voel jij je vertegenwoordigd hier in ons land? Zijn ze op één hand te tellen?

Met: Ebru Aydin | Mohamed Abdulahi (Mohammedsmening) | Mohammed el Baroudi (Sidi)

DE RONDE TAFEL is de actualiteitenpodcast van Wij Blijven Hier!, die inspeelt op wat de ronde doet en vooral ook zal gaan doen. Uit een poule van WBH’ers schuiven drie onafhankelijke criticasters aan om hun licht te laten schijnen op relevante thema’s. Zonder de waarheid in pacht te willen hebben, wordt geen enkel prangend vraagstuk overgeslagen. Luchtig, maar vrijwel altijd met een maatschappijkritische kwinkslag. Volg WBH en beluister De Ronde Tafel o.a. op Spotify.

Spotify: https://open.spotify.com/show/4ew9YJsMLbk951zMAp5G0g

Apple: https://podcasts.apple.com/us/podcast/de-ronde-tafel-van-wij-blijven-hier/id1501747720

Google: https://podcasts.google.com/feed/aHR0cHM6Ly9hbmNob3IuZm0vcy8xNDk5ODZhOC9wb2RjYXN0L3Jzcw==

Wij Blijven Hier werd in 2005 opgericht, omdat ze vonden dat ze er nog niet waren. Inmiddels zijn ze 3000 bijdragen rijker, die vrijwillig door beginnende én gearriveerde verhalenvertellers worden geschreven. Verschillend van columns, persoonlijke ervaringen tot verborgen nieuwsfeitjes. Ze kijken op hun eigen manier tegen de wereld aan, en vertellen zélf het verhaal. Wie zijn ze? Kijk om u heen. Want ze zijn hier. Zij Blijven Hier!

Lees andere stukken van de WBH Redactie