Voorpagina De Ronde Tafel, vrouwen

MENSTRUATIE ARMOEDE || De Ronde Tafel S2 #5

Rotterdam is de eerste gemeente in Nederland die gratis menstruatieproducten aanbied. Meisjes van ouders met een laag inkomen kunnen via hun jeugdtegoed voortaan maandverband, tampons en inlegkruisjes kopen bij de Hema.

Moeten we menstruatieproducten gratis beschikbaar maken in openbare ruimtes om menstruatie armoede tegen te gaan?

Met: Jilani Sayed | Ebru Aydin | Mohammed Boubkari

DE RONDE TAFEL is de actualiteiten podcast van Wij Blijven Hier!, die inspeelt op wat de ronde doet en vooral ook zal gaan doen. Uit een poule van WBH’ers schuiven drie onafhankelijke criticasters aan om hun licht te schijnen op relevante thema’s. Zonder de waarheid in pacht te hebben, wordt geen enkel prangend vraagstuk overgeslagen. Luchtig, maar vrijwel altijd met een maatschappijkritische kwinkslag. Volg WBH en beluister De Ronde Tafel o.a. op Spotify.

Spotify: https://open.spotify.com/episode/0McaaBn3YOlAnszWQqiFyx?si=effa80503e484729

Apple: https://podcasts.apple.com/nl/podcast/de-ronde-tafel-van-wij-blijven-hier/id1501747720?l=en

Wij Blijven Hier werd in 2005 opgericht, omdat ze vonden dat ze er nog niet waren. Inmiddels zijn ze 3000 bijdragen rijker, die vrijwillig door beginnende én gearriveerde verhalenvertellers worden geschreven. Verschillend van columns, persoonlijke ervaringen tot verborgen nieuwsfeitjes. Ze kijken op hun eigen manier tegen de wereld aan, en vertellen zélf het verhaal. Wie zijn ze? Kijk om u heen. Want ze zijn hier. Zij Blijven Hier!

Lees andere stukken van de WBH Redactie