Toen afgelopen week Peter R. De Vries werd neergeschoten, circuleerden binnen korte tijd schokkende filmpjes en foto’s rond van het incident op social media. Ondanks de herhaalde oproepen van de politie om de beelden niet openbaar te delen.
We zien steeds vaker dat (traumatische) beelden van slachtoffers worden gedeeld via social media. Dit gaat ook om schokkende beelden van aanslagen of oorlogen.
Is het oké om deze beelden te delen? Waar ligt de grens bij het delen van beelden. Creërt dit bewustzijn in geval van oorlogen of zorgt dit juist voor het tegenovergestelde?
Met: Ahmet Erdoğan | Mohammed el Baroudi (Sidi) | Ebru Aydin
DE RONDE TAFEL is de actualiteiten podcast van Wij Blijven Hier!, die inspeelt op wat de ronde doet en vooral ook zal gaan doen. Uit een poule van WBH’ers van het eerste uur schuiven vier onafhankelijke criticasters aan om hun licht te schijnen op relevante thema’s. Zonder de waarheid in pacht te hebben, wordt geen enkel prangend vraagstuk overgeslagen. Luchtig, maar vrijwel altijd met een maatschappijkritische kwinkslag. Volg WBH en beluister De Ronde Tafel o.a. op Spotify.
Pssst.. Wij Blijven Hier! is het platform van de Nederlandse moslim. Wij bieden ruimte aan sterk uiteenlopende meningen en standpunten. Want waarom zou je het leven makkelijk maken als het moeilijk kan? Niet alle meningen en standpunten hier komen overeen met de onze. En anders dan je wellicht van ons verwacht, hebben wij ook niet alle wijsheid in pacht. Dus mocht je het ergens niet mee eens zijn, dan horen we het graag!
En, ben jij al Vriend van WBH?
Dank voor je bezoek aan Wij Blijven Hier! Wij zijn al meer dan tien jaar hét platform in Vlaanderen en Nederland voor een authentiek moslimgeluid. Dat doen wij (het team van WBH!) met héél véél plezier en geheel op vrijwillige basis, zonder subsidies. Bewust, want we willen dicht blijven bij wie we zijn.
Wil jij samen met ons de onafhankelijkheid die wij hebben bewaren? Te gek. Dat kan door een eenmalige donatie,
maar ook door Vriend van WBH te worden middels een jaarlijkse
donatie. Dan drinken we dat kopje koffie ook samen.
Doe je mee?
Wij Blijven Hier werd in 2005 opgericht, omdat ze vonden dat ze er nog niet waren. Inmiddels zijn ze 3000 bijdragen rijker, die vrijwillig door beginnende én gearriveerde verhalenvertellers worden geschreven. Verschillend van columns, persoonlijke ervaringen tot verborgen nieuwsfeitjes. Ze kijken op hun eigen manier tegen de wereld aan, en vertellen zélf het verhaal. Wie zijn ze? Kijk om u heen. Want ze zijn hier. Zij Blijven Hier!
Volg ons op social media