Voorpagina De Ronde Tafel, Media, Podcasts, Social Media

DELEN VAN SCHOKKENDE BEELDEN || De Ronde Tafel S2 #6

Toen afgelopen week Peter R. De Vries werd neergeschoten, circuleerden binnen korte tijd schokkende filmpjes en foto’s rond van het incident op social media. Ondanks de herhaalde oproepen van de politie om de beelden niet openbaar te delen.

We zien steeds vaker dat (traumatische) beelden van slachtoffers worden gedeeld via social media. Dit gaat ook om schokkende beelden van aanslagen of oorlogen.

Is het oké om deze beelden te delen? Waar ligt de grens bij het delen van beelden. Creërt dit bewustzijn in geval van oorlogen of zorgt dit juist voor het tegenovergestelde?

Met: Ahmet Erdoğan | Mohammed el Baroudi (Sidi) | Ebru Aydin

DE RONDE TAFEL is de actualiteiten podcast van Wij Blijven Hier!, die inspeelt op wat de ronde doet en vooral ook zal gaan doen. Uit een poule van WBH’ers van het eerste uur schuiven vier onafhankelijke criticasters aan om hun licht te schijnen op relevante thema’s. Zonder de waarheid in pacht te hebben, wordt geen enkel prangend vraagstuk overgeslagen. Luchtig, maar vrijwel altijd met een maatschappijkritische kwinkslag. Volg WBH en beluister De Ronde Tafel o.a. op Spotify.

Spotify: https://open.spotify.com/episode/00t1ZJxqpaE5svnZQ4mbmo?si=5c92dc6dd7644336

Apple: https://podcasts.apple.com/nl/podcast/de-ronde-tafel-van-wij-blijven-hier/id1501747720?l=en

Wij Blijven Hier werd in 2005 opgericht, omdat ze vonden dat ze er nog niet waren. Inmiddels zijn ze 3000 bijdragen rijker, die vrijwillig door beginnende én gearriveerde verhalenvertellers worden geschreven. Verschillend van columns, persoonlijke ervaringen tot verborgen nieuwsfeitjes. Ze kijken op hun eigen manier tegen de wereld aan, en vertellen zélf het verhaal. Wie zijn ze? Kijk om u heen. Want ze zijn hier. Zij Blijven Hier!

Lees andere stukken van de WBH Redactie