Voorpagina

Liefde op het eerste gezicht

Meest ontroerende stuk

Weten jullie hoe het voelt als… als je iemand ziet die echt perfect voor je is? Nou dat is mij ongeveer drie jaar geleden overkomen. Het was liefde op het eerste gezicht. Ik wilde een lief, grijs, bruin, schattig katje. De volgende dag gingen we naar het asiel.

Er was daar een mevrouw en die deed de deur open. Het eerste wat ik zag, waren drie kittens. Een van die drieling keek zo schattig naar me. Met zijn grote schattige ogen keek hij naar mij. “Ik wil hem… ik wil hem… ik wil hem…”, zei ik steeds. Maar hoe ga je hem dan noemen??? Ehm … ehm … aha ik weet het!!! TOMMY,  zo ga ik hem noemen.

Maar die mevrouw zei: “hebben jullie geduld?” Want we moesten nog acht weken wachten, want ze waren nog te klein. Acht weken??? … nou het leken wel 8 maanden. Heb ik weer! 8 weken wachten (8 maanden). Maar nee, het waren geen zenuwen. NEE, het was – dierenliefde!!! Nou, na 8 weken wachten (8 maanden) ging ik weer naar het asiel.

We gingen naar het asiel met een kooi om hem daar in te stoppen. Natuurlijk vond ik dat erg jammer! We stopten hem erin en we gingen terug naar de auto. Naar huis. Nou, toen we thuis waren,  ging ik hem de weg wijzen, want het is natuurlijk de eerste keer. En het eerste wat hij deed, was verstoppen onder het bed. Hij is slim, want wij kunnen niet onder het bed gaan en hij wel.

En nu 2 jaar later durft hij van alles en nog wat. Ik bedoel vroeger was hij net zo groot als mijn hand en nu groter dan twee handen. Ik ben er trots op dat ik een kat heb gekregen. Hij is mijn beste maatje. En ja het einde is dat we samen nog lang en gelukkig leefden.