Voorpagina Ervaringen

Wéér te laat!

Wegens genetische factoren kom ik wel eens te laat op afspraken. Ik word dan onthaald met irritaties en klachten over mijn gebrek aan stiptheid. Ik kom dan vaak niet verder dan oprecht mijn excuses aan te bieden en aan te geven dat ik er echt niks aan kan doen. Ik krijg dan duizenden tips (verpakt in dreigementen) over wat ik er allemaal aan kan/moet doen. Maar binnenkort zal ik een DNA onderzoek ondergaan, waaruit zal blijken dat ik simpelweg een gemuteerde gen heb, die dat normaal gesproken reguleert. Het is natuurlijk niet toevallig dat het bij bepaalde etnische groepen het veelvuldig voorkomt (bijv. de Surinamers) en bij andere groepen (bijv. de Europeanen) het vrijwel afwezig is. Puur een genetisch verhaal dus!
Ondanks deze natuurlijke afwijking, doe ik natuurlijk wel altijd mijn uiterste best om op tijd te komen. En sinds kort heb ik daar een handig hulpmiddel bij: een horloge. Ik had al jaren geen horloge gedragen, want ik vond ze allemaal lelijk, gewoon echt allemaal. En dus wachtte ik tot ik de ware zou tegenkomen. En jawel hoor, niet lang geleden was het zo ver.

Het was op een gure winterdag dat ik vrij haastig door de koopgoot van Rotterdam liep, toen ik vanuit mijn rechterooghoek een glimp van iets prachtigs opving. Ik liep nog even door, maar kreeg al snel signalen van mijn hersenen door dat ik moest afremmen en die glimp nader moest onderzoeken. Behalve naar mijn verstand luister ik ook naar mijn hart en ook die bevestigde dat door steeds harder te gaan kloppen. En inderdaad, het was een prachtig exemplaar, een juweel voor het oog! Mijn geduld kon niet mooier beloond worden dan door dit schitterend stukje artistieke creatie. Echt waar, ik was op slag verliefd.   

Om een lang verhaal kort te maken, het siert nu dus mijn linkerpols. En behoudens een aantal jaloerse blikken vangt het toch vooral veel positieve aandacht op. Maar mijn standpunt over de genetische aanleg voor te laat komen blijft nog steeds overeind. Want ondanks mijn schitterende horloge en mijn onverzettelijke wil om op tijd te komen, lukt het mij slechts zelden. Sorry.

ReFlex is WBH’er van het eerste uur. Geboren in de jungle van India, opgegroeid in de straten van Rotterdam-West. Het leven is een paradox, dus is hij getrouwd met een Amsterdamse Pakistaanse. Hij is apotheker van beroep, Ajax-supporter van nature. Plezier haalt hij uit zijn islamitische studies, uit zijn sport en vooral uit zijn gezin en twee kinderen! Oh ja...en zijn naam is Jilani Sayed.

Lees andere stukken van