Voorpagina Politiek

Bos over allochtonen

Eighty schreef er al over. Hier nog een copy-paste actie uit de Bosbode van postbode Wouter Bos, over de steun van allochtonen die zijn partij heeft genoten.

Eén van de meest interessante aspecten van de verkiezingsuitslag is het grote aantal allochtone stemmen op de PvdA. Dat leidt her en der tot een heel verkeerde houding. (…) En er is een grote groep vaak jongere allochtonen die de toon van het integratiedebat meer dan beu zijn. Beide hebben zich bij de PvdA aangesloten omdat we tegen beide aspecten van het kabinetsbeleid geloofwaardig oppositie voeren. Sterker nog, veel allochtonen voelen zich bij ons thuis omdat het er bij ons niet toe doet of je allochtoon bent. Precies zoals Ahmed Marcouch, de aanstaande stadsdeelraadvoorzitter van Amsterdam-Slotervaart het bij Barend en Van Dorp zei: ik ben niet de eerste moslimburgemeester, ik ben Amsterdammer en ik word burgemeester (stadsdeelraadvoorzitter) en mijn geloof doet er niet toe. Zo is het.

De oprichter. Geboren, getogen en woonachtig in die mooie stad achter de duinen. Altijd klaar voor een revolutie of gewoon een kopje thee. Typisch Faisal...

Lees andere stukken van Faisal