Voorpagina Algemeen

Inburgeren!

Nee, geen gemaar, gewoon inburgeren! De 100 vragen (101 zou leuker hebben geklonken) die gesteld worden aan de importbruiden zijn gepubliceerd.

De vraag ‘Uit welk land kwamen veel gastarbeiders, uit Turkije of uit Engeland?’ is natuurlijk bedoeld om te laten weten waar de schoonouders van de importbruid nou ook al weer eigenlijk naar Nederland voor kwamen.

Vragen als ‘Is Nederland een democratie?’ en ‘Heeft Nederland één politieke partij of meer politieke partijen?’ zijn alleen om even eraan te herinneren dat de allochtoon (dat is wat de importbruid ook zal zijn) ook kan stemmen op partijen anders dan de PvdA.

Op de vraag ‘Wie is de voorzitter van de raad van ministers, de minister president of de koningin?’ kan ik met zekerheid zeggen dat zelfs een doorsnee Nederlander er geen antwoord op kan geven.

Bij een Turkse of Pakistaanse bruid kun je beter niet de vraag stellen ‘Wie werken er in Nederland, alleen mannen of mannen én vrouwen?’. In hun vaderland zijn er namelijk vrouwelijke presidenten geweest, dit kun je niet zeggen van Nederland waar er campagnes zijn om het stemmen op vrouwen te stimuleren.

Nog wat vragen die te stom zijn om commentaar op te geven:

• Is vrouwenbesnijdenis toegestaan of strafbaar?
• Is slaan van vrouwen toegestaan of strafbaar?
• Is het leven in Nederland duur of goedkoop?

De quiz is hier te vinden.

De oprichter. Geboren, getogen en woonachtig in die mooie stad achter de duinen. Altijd klaar voor een revolutie of gewoon een kopje thee. Typisch Faisal...

Lees andere stukken van Faisal