Voorpagina Maatschappelijk

De jongste mondhygiëniste van Nederland

Tabinda Mahmood (21) is een Nederlandse, Haagse, Pakistaanse, Islamitisch, ex-studente. Onlangs werd zij officieel beedigd tot jongste mondhygieniste van Nederland. Das wel leuk toch? Wij vroegen haar: waarom!?

WBH: De jongste mondhygieniste van Nederland… Vertel! Hoe is het zover gekomen?

TM: Ik was een vroege leerling en op de basisschool heb ik een jaar overgeslagen. Daarna is het eigenlijk altijd goed gegaan en heb ik zonder vertraging mijn HAVO diploma gehaald en nu ook mijn Bachelor of Health!

WBH: Is het gewoon zo gegaan of had je echt als doel om de jongste te zijn? wist je dat je het kon halen?

TM: Ik zag elk jaar weer dat ik de jongste was onder mijn klasgenoten. Uit nieuwsgierigheid heb ik deze vraag neergelegd bij de studententadministratie van mijn opleiding. Een aantal maanden later werd ik gemaild door de Nederlandse Vereniging van Mondhygienisten met het bericht dat ik inderdaad de jongste mondhygieniste zou kunnen zijn!

WBH: De grote vraag die iedereen nu natuurlijk heeft: gebruik je een miswak?

TM: Haha, ik zeg heel eerlijk: nee, nog niet. Ik heb wel patienten behandeld die de miswak gebruiken en het is fantastisch om het resultaat daarvan te zien! Tot recentelijk was ik nog op zoek naar een miswak, inmiddels weet ik waar ik deze kan vinden. Dus ook ik zal binnenkort aan de slag gaan met een miswak!

WBH: Wat zijn de volgende ambities? Eerste vrouw met hoofddoek op de maan?

TM: Wie weet, dat zou zomaar eens kunnen! Ik heb verder geen ambities om ergens de eerste of de jongste te zijn, ik kies datgene waar ik met liefde en passie aan wil en kan werken. Voorlopig ben ik van plan om na de zomer opnieuw de schoolbanken in te duiken, ik wil beginnen aan een Masteropleiding. Nu ben ik nog even goed aan het nadenken over de studierichting die ik zal kiezen.

Wij Blijven Hier werd in 2005 opgericht, omdat ze vonden dat ze er nog niet waren. Inmiddels zijn ze 3000 bijdragen rijker, die vrijwillig door beginnende én gearriveerde verhalenvertellers worden geschreven. Verschillend van columns, persoonlijke ervaringen tot verborgen nieuwsfeitjes. Ze kijken op hun eigen manier tegen de wereld aan, en vertellen zélf het verhaal. Wie zijn ze? Kijk om u heen. Want ze zijn hier. Zij Blijven Hier!

Lees andere stukken van de WBH Redactie