Voorpagina Bruikbare links, Ervaringen, Politiek, Recensies

Hiphop Palestina

Ik hoorde ergens een hele relaxte hiphop-track, ‘t klonk echt goed en het klonk steeds beter toen ik naar de tekst begon te luisteren. Amerikaanse rappers met een Arabische afkomst, politieke en sociaal-maatschappelijke teksten, lekkere beats en heerlijke flows: Free the P!

Dus gelijk even wat meer info over ze gezocht en er blijken veel meer soortgelijke rappers en dichters te zijn, die zichzelf verbonden voelen met het onrecht in Palestina. Ze gebruiken hiphop op dezelfde manier als vele Afro-Amerikaanse rappers dat (vooral in het verleden) hebben gedaan, zoals Chuck D het ooit zei: “Hiphop is CNN for black people”.

Listen for yourself and spread the word!

Free The P – The Philistines (kan even duren met opladen)

"I place my palms to the east
where my people seek peace,
and freedom from police controls,
checkpoints and patrols
Domination from another nation
we used to be brothers like Cain
now they got us living under occupation"

ReFlex is WBH’er van het eerste uur. Geboren in de jungle van India, opgegroeid in de straten van Rotterdam-West. Het leven is een paradox, dus is hij getrouwd met een Amsterdamse Pakistaanse. Hij is apotheker van beroep, Ajax-supporter van nature. Plezier haalt hij uit zijn islamitische studies, uit zijn sport en vooral uit zijn gezin en twee kinderen! Oh ja...en zijn naam is Jilani Sayed.

Lees andere stukken van