Voorpagina Cultuur, Maatschappelijk, Politiek

Kamer verplicht moslims en joden tot veganisme

Zojuist las ik dat een meerderheid in de Tweede Kamer een verbod wil op het onverdoofd ritueel slachten. Wat eigenlijk gelijk staat aan een verbod op ritueel slachten. Ondertussen vragen moslims in Nederland zich af wat voor vlees zij eigenlijk moeten gaan eten nu? Dibi, Marcouch, Albayrak, Coruz,  Arib, Celik, en anderen… hebben jullie daar misschien een antwoord op? Ik neem aan dat jullie een crisis aan het verzoorzaken zijn binnen de partij, of dat jullie niet meer gretig deel zullen nemen aan debatavonden in moskeeën net voor de verkiezingen.

Waarom presenteren we de pijn bij het ritueel slachten als een feit, terwijl daar nog wetenschappelijke discussies over worden gehouden? En gooien we bij dezen de Joods-Christelijke traditie over boord? Stoppen we dan ook met het exporteren van ritueel geslacht vlees? Gaat KLM ook geen ritueel geslacht vlees meer aanbieden aan Joodse en Islamitische klanten?

Dierenleed tegen gaan? Waarom dan richten op iets wat een aantal seconden duurt en niet het levenslange leed van dieren? Waarom willen we het ritueel slachten verbieden, maar niet het ophokken van koeien alsof het al melkpakken in de schappen van de Albert Heijn zijn? Waarom zijn we niet met z’n allen tegen ketens als de McDonalds, Burger King en KFC die enorme drijfveren zijn voor de bio-industrie? Waarom verbieden we niet alle dierenwinkels waar vogeltjes worden verhandeld om vervolgens ergens in een klein kooi bij Gert en Ingrid thuis weg te rotten?

Wacht eens… als we dierenleed toch tegen willen gaan, laten we dan überhaupt het slachten van vlees tegengaan. Laat die dieren een natuurlijke dood sterven (voor zover daar sprake van kan zijn in onze maatschappijen). Zelfs met een verdoofde slachting, breken er botten van het te slachten dier of harten van moedervarken. Iedereen moet verplicht vegetariër zijn! Laten we met z’n allen het drinken van biologisch melk verplichten! Dat is de oplossing.

En als we alle dierenleed de wereld uit hebben geholpen, kunnen we misschien nog tijd vrij maken om mensenleed tegen te gaan. Verbied spijkerbroeken waar kinderarbeid aan te pas is gekomen, verbied diamanten waar Afrikaans bloed aan kleeft…

Ach, wat overdrijf ik… dit is natuurlijk de allerlaatste inperking van religievrijheid die de Kamer beoogt. Daarna gaan we werkelijk dieren- en mensenleed bestrijden.

PS: Hoop natuurlijk dat dit plan niet doorgaat. Maar heb het volgende altijd al willen zeggen: “Joden en moslims… verenig u!”