Voorpagina Politiek

Ik verdien verdien wat jij niet verdient, wat verdien ik dan?

Wakkeeeeeeeeeeer woooooooorden!!!!! De staat trakteert. Nee sukkel, natuurlijk krijg je je geld niet terug. We mogen alleen zien waar het geld aan besteed wordt. Of je er blijer van wordt?

Het begon op een dag waar menig politicus jaloers van werd. Een fikse bonus voor de topman van Essent. Die ging met de jackpot naar huis. Dat jaar verdiende hij namelijk 800.000 stinkende pasteitjes erbij en dat mag natuurlijk niet. Dus besloot de Rekenkamer (je weet wel, die controleert of jouw geld wel goed verspild wordt) alle inkomens boven de 158.000 euro betaald uit het publieke domein maar even lekker te openbaren, zoiets noemen ze dan De wet Openbaarmaking Topinkomens.

De Rekenkamer kwam met een jaarverslag.

Voor een voorproefje kunt u even uw blik werpen op pagina 61 en 62. Hopelijk zal deze openbaarmaking u veel goeds doen en het vertrouwen in de belastingcentjes doen herstellen.

Bent u nog steeds niet tevreden? Wat dacht u van een investering van 800.000 pasteitjes om 22 hangpeuters van de straat te houden? De bobo’s in de politiek kunnen natuurlijk niet hun koters naar een normaal kinderopvang met ‘gewone’ mensen sturen, waar zonder gouden bestek wordt ontbeten.

Power to the people!