Voorpagina Bruikbare links

Muslim Hip-Hop

Voorheen was het een gat in de bazaar voor moslims om mee te doen in de politiek, nu is er een nieuw gat gevuld: de muziekwereld.

Muziek is bij het grootste deel altijd een taboe geweest in de moslimwereld. "Het hoort niet en het is slecht". Later kwam daar meer nuance in en werden er verscheidene lofzangen gezongen op muziek (meestal louter slaginstrumenten). Dit wordt annasheed genoemd. Er zijn ook groepen die vinden dat het gaat om de boodschap en niet de manier waarop.

Zo ontstaan er nieuwe genres als ‘muslim hip-hop’ en ‘muslim pop’.

Muslimhiphop.com is begonnen deze geluiden te bundelen in februari 2004. Het resultaat: popbands die op hun manier de Islam presenteren en vrouwen die door middel van rap hun gevoelens uiten.

Wil je je talenten ook tentoonstellen op die site? Hier de officiële regels:

Islamic Content: Lyrics primarily about Islamic topics are what separates Muslim Hip Hop from all other forms. Therefore, MHH does not promote artists that simply happen to be Muslim. Additionally, the message must not employ the use of profanity or senseless violence nor promote sects/division.
Professionalism: Professional-quality recordings, not dinky beats made with fruity loops.
Talent: We are showcasing mainstream-quality artists, not OK artists.
Approach: A "Muslim Artist" isn’t necessarily a career or occupation. First and foremost, it is a role a Muslim takes on to promote an Islamic message through music, only if they first fulfill their financial, familial and other Islamic obligations.

Beoordeel zelf maar wat je ervan vindt.

Met dank aan Ferukh