Voorpagina Cultuur, Ervaringen

Tomaten, maïsolie en de hoogopgeleide moslima

In de volksmond word ik ook wel een ‘hoogopgeleide moslim’ genoemd, maar in principe ben ik slechts een verdwaalde Zeeuwse Rotterdammer die de collegezalen van Amsterdam maar moeizaam weet te vinden. Tot het moment dat ik mijn diploma binnensleep, zou ik volgens deskundigen echter uitermate blij moeten zijn met die kwalificatie, omdat er  sprake zou zijn van een ‘hoogopgeleide-alleenstaande-moslima-overschot’. Door dit overschot zou ik de vrouwen voor het uikiezen hebben en hier op aarde al een aardige start kunnen maken met het recht op 77 maagden.

Ze zouden in de rij staan om het hart uit het lichaam te scheuren. Om te vechten tegen andere alleenstaande hoogopgeleide zielsverwanten. Opdat de winnaar veilig – uit het bereik van de andere hoogopgeleide hyena’s – mij als een dociel prooi kan wegslepen naar een veilig Vinex’je waar ze eindelijk en eindeloos – buiten het bereik van die bloeddorstige hoogopgeleide Marokkaanse moslima’s – kan filosoferen over kinderen, Nietschze en de zin van het leven. Juist ja.

Nou, ik weet niet waar ze zich verbergen. De enige vrouw die zich tot dusverre heeft gemeld, is mijn nichtje uit Marokko. En ik vrees dat ik (naast haar moeder) alleen een werkloze tandarts gelukkig maak met het binnenhalen van deze Riffijnse trofee. Bovendien ben ik niet van de importhuwelijken. Ik zie liever goede, verse tomaten geïmporteerd worden; die van de AH zijn namelijk niet te nassen.

Hoewel deze bijdrage de vorm dreigt te krijgen van een meelijwekkende oproep om de aandacht te vragen van zoveel mogelijk vrijgezellige moslima’s, ga ik juist het tegendeel doen. Tijdens een vruchtbaar gesprek met mijn vader over dit probleem – dat onterecht in de schaduw staat van Fukushima en Alphen a/d Rijn – kwamen we tot de conclusie dat de hoogopgeleide moslima, die niet eenzaam wenst te creperen in een Twents verzorgingstehuis, de volgende vijf gouden adviespunten moet opvolgen:

  • De neef van de buurman van mijn oom zegt altijd: “Schapen die geloven dat ze door ouderdom zullen sterven, zijn rijp voor de slachtbank.” Gooi daarom per direct jouw collectie Bollywood films weg! Of verbrand ze en strooi het as uit over het zeewater in de Straat v. Gibraltar!
  • Als je dan toch voor de succesvolle moslim gaat, overweeg dan een Pakistaan.
  • In het Kralingse Bos smeren ze maisolie op ganzeneieren om een plaag te voorkomen. Zouden we deze methode inzake het overschot aan hoogopgeleide moslima’s een kans moeten geven?
  • Interpreteer het huwelijk realistischer. Volgens mijn vader zal er nauwelijks over de levensvragen van Spinoza gesproken worden, wel over de keuze tussen diepvries- of verse spinazie.
  • Ik kon het eerst ook niet geloven, maar volgens mijn vader zijn vrouwen altijd slimmer geweest. Een hoogopgeleide vrouw hoeft zich dus absoluut niet te schamen voor een illegale of een MBO’er.

Abdelkarim. Voormalig hoofdredacteur van Wijblijvenhier.nl. Documentairemaker. Is geboren in de Zeeuwse contreien en wist al op vroege leeftijd dat het boerenleven niet voor hem was weggelegd. Hij besloot om zijn hooivork aan de wilgen te hangen, de koeien vaarwel te zeggen en zijn geluk te beproeven in Rotterdam. Hij studeerde Nieuwe Media aan de Universiteit van Amsterdam, was als journalist werkzaam bij de VARA, columnist voor KRO Hemelbestormers en Joop.nl, praat graag tegen vreemden, schaamt zich slechts voor zijn tenen en hoopt dat zijn levensmotto ooit de geschiedenisboeken ingaat: "Als je een geit een jurk cadeau geeft, weet je nooit wat er gebeurt"

Lees andere stukken van Abdelkarim