Voorpagina Ervaringen, Maatschappelijk

Omdat ik het waard ben! Jij toch ook?

Vaak krijg ik van meiden in mijn omgeving vragen omtrent mijn hoofddoek. Meestal zijn dit vragen van islamitische meisjes die het overwegen ook een sluier te dragen. Praktische vragen over hoe ze hem kunnen dragen, het combineren met je kleding, hoeveel sluiers je moet aanschaffen, waar je ze kunt kopen, etc. Tevens krijg ik dan ook veel vragen over hoe men met mij omgaat, eventuele problemen bij sollicitaties, reacties van mijn directe omgeving en wildvreemden.

Echter durven zij die stap niet te nemen omdat zij het zien als iets onomkeerbaars. Een sluier dragen en dan weer niet schijnt niet te kunnen. Maar wat als je nou aan de buitenkant al kunt zien dat het om een “tijdelijke” hijaab gaat? Dat je het nog even aan het overwegen bent? Juist ja, door het er letterlijk op te laten zetten, of door een goeie button waaraan je kunt zien dat iemand nog “in les” is.

Naar aanleiding hiervan ben ik op het idee gekomen een leerprogramma op te stellen met het benodigde lesmateriaal (tekstboek, hoofddoek, spelden, button). Dus voor hen die alles willen weten over de hoofddoek, van oorsprong tot dracht, zijn van harte welkom zich op te geven voor de bijeenkomsten.

Mocht je overgaan tot het dragen van een sluier dan mag je aan het eind van de cursus kiezen uit de volgende buttons voor gevorderde hoofddoekdragers:
– Ik achterlijk? Maar jij bent toch blond?
– Omdat ik het waard ben! Jij toch ook?
– Lees wat hier op staat bedrukt: Ik word niet onderdrukt!

Opgeven kan via: eighty apenstaartje wijblijvenhier puntje nl

Salaam en dikke groeten,

Eighty

Eighty is een typische doorsnee Islamitische, Amsterdamse, Marokkaanse, creatieve, niet-rokende, cameraschuwe, technisch opgeleide, dromerige doch nuchtere, niet tegen kietelen kunnende, sociale, olifantengeheugen hebbende, altijd swingende, vaak te late, in opvallende kleuren verschijnende, incapabel autorijdende, openminded, slap lullende, vreemde hoofddoekcreaties dragende, spontane, familie en vrienden liefhebbende, impulsieve, mailende, smsende, bellende, triple choclate believende, altijd tevreden, hulpvaardige, koffieverslaafde, cadeautjes gevende, 1m73 lange, te veel geld uitgevende, geen vlees maar wel vis etende, zonnebloemige, betrouwbare, hiphop freaky, maffe, plaaggeestige, ex-chipsverslaafde, met humor relativerende, Vondelpark wandelende, zelden chagrijnige, filmgestoorde, eigenwijze, kunstzinnige, alleen zilveren juwelen dragende meid, die graag haar gedachtes met je deelt en altijd wel in is voor een goed gesprek.

Lees andere stukken van