Voorpagina Maatschappelijk

Islamitische scholen

Er zijn veel berichten in de media over islamitische scholen. De onderzoeken schijnen elkaar tegen te spreken. De een zegt dat er best wat islamitische scholen weg mogen. De ander zegt dat er juist ruimte is voor meer van deze scholen en daar moet ook gebruik van gemaakt worden.

Zelf ben ik nooit in een islamitische school geweest. Heb mijn jeugd doorgebracht op een openbare basisschool en een christelijke middelbareschool. Was leuk.

Anja Meulenbelt en Tiny Kox (SP) hebben een bezoek gebracht aan de islamitische school Bilal waar madame Hirsi Ali ooit ook een bezoek aan heeft gebracht. Een verslag met leuke foto’s zijn te vinden op Anja’s site. Voor mij is dit in ieder geval een stimulans om ook eens een bezoek te brengen aan zo een school.

`Als het Openbaar Onderwijs meer tegemoet was gekomen aan de wensen van islamitische ouders dan zouden we destijds niet het initiatief hebben genomen om islamische scholen op te richten´, zegt algemeen directeur van de Simonscholen, Ismail Taspinar. Een simpel voorbeeld: ouders vroegen aan een school om er op te letten dat hun kinderen bij de tractaties geen worstjes te eten zouden krijgen, omdat hun kinderen geen varkensvlees eten. Dat kon niet, zeiden de leerkrachten, want dan zouden ze sommige kinderen apart moeten behandelen en dan zouden de kinderen boos worden op de juf.

De oprichter. Geboren, getogen en woonachtig in die mooie stad achter de duinen. Altijd klaar voor een revolutie of gewoon een kopje thee. Typisch Faisal...

Lees andere stukken van Faisal