Voorpagina Algemeen

Mooie reizen, ver weg

Jeroen van Bergeijk reist met een oude Mercedes Diesel van Amsterdam naar West-Afrika. Hij doorkruist Marokko, de woestijn van Mauritanië en belandt via Mali, Ghana, Togo en Benin uiteindelijk in Ouagadougou. Hij krijgt autopech – uiteraard! – en maakt de nasleep van een staatsgreep mee in Togo. Onderweg gaat hij op zoek naar de handelaren en avonturiers die in oude auto’s door de Sahara rijden om ze in Afrika met winst te verkopen.

Ik ben gek op reizen en dan lees ik dit van Jeroen. Hier word ik wel een beetje jaloers van. Gelukkig kan ik de reis wel nalezen en hopen dat God mij ook zo’n reis gunt.

Zo ben ik ook jaloers op mijn vader, hij heeft van Nederland naar Pakistan gereisd met de auto. Twee weken duurt dat om precies te zijn. Dat was nog in de tijd dat je rustig door Irak kon rijden. Dat moet echt een mooie reis geweest zijn zeg!

De oprichter. Geboren, getogen en woonachtig in die mooie stad achter de duinen. Altijd klaar voor een revolutie of gewoon een kopje thee. Typisch Faisal...

Lees andere stukken van Faisal