Voorpagina Ervaringen, Maatschappelijk

Versluierde girlpower!

Deze week kreeg ik de kans een aantal meiden te spreken die zich in het dagelijkse leven volledig gesluierd op straat vertonen. Zo heb ik geleerd dat je het eigenlijk helemaal geen ‘burqa’ moet noemen, maar een ‘niqaab’ of ‘gezichtssluier’. Een burqa is namelijk het blauwe gewaad met kijkgaas wat door Afghaanse vrouwen wordt gedragen. Maar ik heb meer geleerd nadat Aboutaleb me verbluft had met Ik was namelijk altijd in de veronderstelling dat het beoordelen van iemand op basis van uiterlijkheden ongegrond en discriminerend was. Volgens mij (maar wie ben ik?) is er zoiets als Algemene Wet Gelijke Behandeling, waarin staat beschreven dat (in)direct onderscheid op grond van bijvoorbeeld ras, nationaliteit, godsdienst maar ook uiterlijkheden verboden is (maar dat zal een wethouder wel beter weten). Waar ik helemaal met open mond van opkeek was het aantal vrouwen waar het om ging. Hebben jullie het al gelezen? Nou, houd je hart vast want het gaat hier heus om een gigantisch grote groep! Vier vrouwen! Daar breekt mijn klomp echt van! Ik voel me zo gerustgesteld dat Aboutaleb zich bezig houdt met zo’n meute. Hoera, wat ben ik blij om te weten dat mijn belastinggeld ten minste niet naar deze 4 vrouwen gaat. Bravo Aboutaleb, staande ovatie voor u, ouwe! We kunnen nu voortaan met een gerust hart naar bed gaan, want hier lag werkelijk waar heel Nederland van wakker!

Oprecht verrast was ik door de reacties van de dames die ik heb mogen spreken, zij zijn het namelijk eens met de uitspraken van Aboutaleb. Deze vrouwen zijn uiterst onafhankelijk en sterk en willen helemaal niet hun handje ophouden bij de overheid. Daar voelen zij zich ook te trots voor. Two thumbs up! Tevens zijn zij creatief bij het vinden van een passende baan en hebben zij veel belovende toekomstplannen. Nu dit gigantisch probleem verholpen is, kan Aboutaleb misschien zijn tijd gaan benutten aan andere zaken. We horen het wel van u wanneer u zich bezig gaat houden met de overige 100 miljoen euro aan echte bijstandfraude. Want de sluier heeft nu wel weer genoeg ‘stof’ doen opwaaien. Kom eens met iets nieuws om het nieuws te halen.

Salaam en dikke groeten,

Eighty!

Eighty is een typische doorsnee Islamitische, Amsterdamse, Marokkaanse, creatieve, niet-rokende, cameraschuwe, technisch opgeleide, dromerige doch nuchtere, niet tegen kietelen kunnende, sociale, olifantengeheugen hebbende, altijd swingende, vaak te late, in opvallende kleuren verschijnende, incapabel autorijdende, openminded, slap lullende, vreemde hoofddoekcreaties dragende, spontane, familie en vrienden liefhebbende, impulsieve, mailende, smsende, bellende, triple choclate believende, altijd tevreden, hulpvaardige, koffieverslaafde, cadeautjes gevende, 1m73 lange, te veel geld uitgevende, geen vlees maar wel vis etende, zonnebloemige, betrouwbare, hiphop freaky, maffe, plaaggeestige, ex-chipsverslaafde, met humor relativerende, Vondelpark wandelende, zelden chagrijnige, filmgestoorde, eigenwijze, kunstzinnige, alleen zilveren juwelen dragende meid, die graag haar gedachtes met je deelt en altijd wel in is voor een goed gesprek.

Lees andere stukken van