Voorpagina Algemeen, Maatschappelijk

De Meiden van Halal

De kop is eraf. Ze zijn terug van weggeweest: De Meiden van Halal. Na hun eerste succesvolle serie gaan deze drie bijdehande meiden de discussie weer aan met andersdenkenden en verkennen datgene wat niet halal is.

In hun eerste aflevering gingen de zussen polsen hoe het zit met discriminatie bij mensen zonder hoofddoek, dat bestaat namelijk ook. De hoofddoek van de oudste van de drie is vorig jaar afgerukt door een niet-zo-aardige vrouw na een niet-zo-prettige woordenwisseling. Een ervaring die de meiden heeft doen denken over discriminatie.

De gezusters Alariachi gaan langs bij een man van joodse afkomst wie het niet makkelijk wordt gemaakt om zijn geloof te uiten. Samen met de uitsmijters nemen ze nog een kijkje bij een grote discotheek. Ze wandelen samen met de wijkagent van Zeehavenbuurt in Dordrecht. Samen met deze baas van de straten zoeken ze de rotte appels op van de samenleving. Hier komen ze achter wat het nou betekent als een Marokkaanse jongen ‘Ik maak je dood’ zegt. En wordt duidelijk dat er veel mensen zijn die allochtonen liever niet als buren willen.

De vorige reeks afleveringen vond ik erg interessant en ben benieuwd hoe het dit seizoen zal aflopen. De eerste van vandaag was een goede start. De zusjes zijn iedere zondag te zien om vier uur op Nederland 3. Mocht je het hebben gemist dan kun je het nabekijken op hun site.

De oprichter. Geboren, getogen en woonachtig in die mooie stad achter de duinen. Altijd klaar voor een revolutie of gewoon een kopje thee. Typisch Faisal...

Lees andere stukken van Faisal