Voorpagina Maatschappelijk

MP3-moordenaar gevonden

Onlangs is een Belgische tiener beroofd van zijn mp3-speler en vervolgens doodgestoken. Heel België was in rep en roer en iedereen was ervan overtuigd dat het een Marokkaan Noord-Afrikaan was. Het was dus tijd voor woordvoerders van Marokkaanse verenigingen om zich te verantwoorden en mee te lopen met de marsen. Een paar dagen later blijkt dat de dader geen Noord-Afrikaan is, maar een Pool. Een Pool! "Huh…dat hadden we niet verwacht." Waar men eerst lekker makkelijk kon generaliseren en "wéééér die Marokkanen" kon schreeuwen, werd het ineens wat stiller, want het was maar één of ander gestoorde Pool.


Verdachte mp3-moord

Patrick Loobuyk, moraalfilosoof, schrijft er het nodige over in zijn column.

De voorbije weken hebben ook aangetoond door welk soort pervers discours die maatschappelijke en publieke vooroordelen worden gestuurd en ingevuld. Het gaat om een discours van onveiligheid, een gebrek aan politionele daadkracht en een clash van culturen, een discours dat bovendien allochtone jongeren en islam stigmatiseert.

De oprichter. Geboren, getogen en woonachtig in die mooie stad achter de duinen. Altijd klaar voor een revolutie of gewoon een kopje thee. Typisch Faisal...

Lees andere stukken van Faisal