Voorpagina Ervaringen

Happy Birthday

Het gebeurt niet elke dag dat je achttien jaar wordt. Dat wist mijn zusje heel goed, daarom besloot ze dit jaar haar achttiende verjaardag maar liefst drie keer te vieren. Het begon op vrijdag met een lekker etentje in een Pakistaans restaurant. Ook menig wijblijvenhier-bloggers waren van de partij.

Gelukkig heb ik mijn vegatarische periode goed afgesloten. Want de kippetjes konden niet meer op de vlucht slaan. Op vrijdag waren vrienden en kennissen uitgenodigd. Diezelfde vrijdag maar een aantal uren geleden ontvingen wij een telefoontje thuis,  er stonden een paar familieleden op het punt om naar ons toe te komen. Mijn moeder flipte helemaal door, er moest nog zoveel gedaan worden. Wij ondervonden ons aan een kakafonie van vloekingen en wanhopige pogingen.

Toen we ons buikje rond hadden gegeten in het restaurant. Zagen we dat  hoog bezoek uit Pakistan inderdaag geariveerd was, maar gelukkig zijn het hele aardige mensen en vonden wij het niet erg om ons uit te sloven met thee brengen (wat uiteraard werd gedaan door mij in de rol van een gehoorzame dochter, maar natuurlijk met veel liefde).

De volgende dag besloot mijn zusje dat het tijd was om voor feestje nummer twee. We gingen met onze familieleden richten Almere, daar stonden een paar ander familieleden ons op te wachten met een kersverse baby (wat een poeperd). Na menig uren van treuringen, blijdschap, roddels en inlichtingen. Gingen wij terug rond een uur of twee in de nacht richting huis (niet ontbrekend met een volle en ronde buik).

Vandaag was het tijd voor feestje nummer drie, mijn zusje heeft een heleboel vriendinnen uitgenodigd voor een gekke ladies night. Gespreksonderwerpen van de dag waren; Verdonk (sfeerverpester), abortus, inporthuwelijken, cultuurverschillen en liefde. Het ging er deze dagen hard aan toe, maar ach je wordt maar 1 keer achttien.

Madim, mijn lieve zusje. Ik typ deze woorden met een volle en ronde buikje:

Hartelijk gefeliciteerd!