Voorpagina Algemeen

Test voor je hart

Feit is dat hart-en vaatziekten doodsoorzaak numero uno zijn. Als je negatief ingesteld bent blijf dan vooral doorsurfen met de gedachte dat je vroeg of laat toch wel doodgaat eraan (tenzij je tegen een boom rijdt) want het staat niet zomaar op nummer één. Voor de positieve denkers is er hoop. Onderzoek heeft uitgewezen dat je sociale leven gerelateerd is aan de kans op de ziekte. Mensen die open staan voor anderen, zorgeloos en gelukkiger zijn maken minder kans die ziekte op te lopen. Ook hebben zij minder kans op hernieuwde klachten. Prof. dr. Johan Denollet heeft zeven vragen m.b.t. piekeren en zeven m.b.t. geslotenheid ontwikkeld. Door deze in te vullen weet je binnen 2 minuten of je een potentiële hartpatiënt bent. Aardig revolutionair. Wacht dus niet langer en vul ‘m meteen in.

Een hoge distressscore heeft een enorm effect op de gezondheid, zo blijkt uit recentelijk Nederlands onderzoek. Van 875 patiënten die waren gedotterd en de vragenlijst hadden ingevuld, bleek dat type D-patiënten vier keer zoveel kans hadden om binnen zes tot negen maanden een hartaanval te krijgen of zelfs te overlijden. (bron)

De oprichter. Geboren, getogen en woonachtig in die mooie stad achter de duinen. Altijd klaar voor een revolutie of gewoon een kopje thee. Typisch Faisal...

Lees andere stukken van Faisal