Voorpagina Politiek

Dream on!

Ik weet niet meer wat ik zelf heb gedroomd gisteren, maar ik heb wel een donkerbruin vermoeden waar Verdonk gisternacht over heeft liggen dromen:

“Wat als ik baas zou zijn in Nederland? Geen gezeur, geen gezeik meer! Rechtdoorzee! Jee! Alle touwtjes zelf in handen. En over handen gesproken, ik zou Bush veel steviger de hand schudden dan die slappe Balkenende ooit zou kunnen. Gut oh gut, wat ben ik zot op handjes schudden, zoals menig imam inmiddels wel weet. Hihihi! En met die hand strijk ik lekker nooit over mijn hart, neen, neen! Want zoals ik altijd zeg: ‘Beter 1 asielzoeker in de hand, dan 10 in het land!’ Diezelfde hand die ik daarna leuk weer in onschuld weet te wassen wanneer ik geconfronteerd word met vervelende feitjes. Die gesloten Congolezen, wist ik veel dat het een geheimpje was dat ze hier asiel kwamen vragen? Ik ben er toch zeker niet om mijn handje boven hun zwarte koppies te houden? Als ze nou normaal Nederlands konden spreken, dan hadden ze het me tijdig kunnen laten weten. Zoveel ophef.. Hup, na het verkassen, handjes wassen! Oh nee, ik bedoel: ‘Oeps, sorry!’

Maar met schone handjes krijg je wel de bovenhand, hé Taida! Nananana! Lekker puh! Dacht je echt dat je het van me kon winnen met dat kinderhandje van je, wat met een Vwo-diploma al gevuld is? Daar zit je dan, 18 jaar met de handen in het haar, tobbend over je toekomst, terwijl je leeftijdsgenootjes zorgeloos achter de playstation zitten, ook oorlogje spelen. Ik heb tenminste weer kunnen bewijzen dat er maar één de overhand heeft en die hand zwaait jou zo snel mogelijk uit. Uitzondering maken op de regels, zoals ik van rechter Korte mocht doen, sla ik natuurlijk van de hand. Moest je maar niet zo bijdehand met de pers praten.  Gezien dit mijn droom is, ligt het eigenlijk allemaal voor de hand, maar toch maar effe om mijn sprookje compleet te maken.. Spiegeltje, spiegeltje aan de wand, wie wordt de minister-president van dit land?” Tring, tring, tring, TttTttRrRrRring!!!

Salaam en dikke groeten,

Eighty!

Eighty is een typische doorsnee Islamitische, Amsterdamse, Marokkaanse, creatieve, niet-rokende, cameraschuwe, technisch opgeleide, dromerige doch nuchtere, niet tegen kietelen kunnende, sociale, olifantengeheugen hebbende, altijd swingende, vaak te late, in opvallende kleuren verschijnende, incapabel autorijdende, openminded, slap lullende, vreemde hoofddoekcreaties dragende, spontane, familie en vrienden liefhebbende, impulsieve, mailende, smsende, bellende, triple choclate believende, altijd tevreden, hulpvaardige, koffieverslaafde, cadeautjes gevende, 1m73 lange, te veel geld uitgevende, geen vlees maar wel vis etende, zonnebloemige, betrouwbare, hiphop freaky, maffe, plaaggeestige, ex-chipsverslaafde, met humor relativerende, Vondelpark wandelende, zelden chagrijnige, filmgestoorde, eigenwijze, kunstzinnige, alleen zilveren juwelen dragende meid, die graag haar gedachtes met je deelt en altijd wel in is voor een goed gesprek.

Lees andere stukken van