Voorpagina Sport

Multiculti Oranje onder 17 Europees Kampioen!

Dit bericht verscheen op Voetbal International. De markering is het werk van de redactie.

Door een knappe 5-2 zege op de leeftijdgenoten uit Duitsland in de eindstrijd heeft Oranje onder -17 soeverein het EK in Servië gewonnen.

Na een wat traag begin moest Nederland na acht minuten al wel in de achtervolging. Keeper Boy de Jong was kansloos op een fraai stiftje van Samed Yesil. Het technisch vaardige Oranje liet zich echter niet uit het veld slaan en nam de wedstrijd in handen. Dit resulteerde in de gelijkmaker na 23 minuten. Anass Achahbar lanceerde met een fraaie hakbal Tonny Trindade de Vilhena die koel afrondde.

Na een half uur kwam Duitsland weer op voorsprong. Een snoeiharde pegel van ver buiten het strafschopgebied van Okan Aydin zorgde daarvoor. Binnen twee minuten herstelde Nederland de schade alweer. Trindade de Vilhena profiteerde van een slippertje van de Duitse goalie Odisseas Vlachodimos die een schot niet onder controle kreeg. Memphis Depay bracht met een wervelende actie Nederland voor het eerst in de finale op voorsprong. De druk op het Duitse doel bleef echter aanhouden en met verzorgd voetbal bleef Oranje eenvoudig overeind.

Terence Kongolo, van dichtbij na een hoekschop, en Kyle Ebecilio, na een uitstekende combinatie met onder meer Achahbar, drukten het kwaliteitsverschil nog verder uit indoelpunten en dus greep Oranje voor het eerst in deze leeftijdscategorie de Europese titel.


Wij Blijven Hier werd in 2005 opgericht, omdat ze vonden dat ze er nog niet waren. Inmiddels zijn ze 3000 bijdragen rijker, die vrijwillig door beginnende én gearriveerde verhalenvertellers worden geschreven. Verschillend van columns, persoonlijke ervaringen tot verborgen nieuwsfeitjes. Ze kijken op hun eigen manier tegen de wereld aan, en vertellen zélf het verhaal. Wie zijn ze? Kijk om u heen. Want ze zijn hier. Zij Blijven Hier!

Lees andere stukken van de WBH Redactie