Voorpagina Maatschappelijk, Politiek

Antwerpen: Een gestoord individu

Het drama in Antwerpen, waarbij een 18-jarige jongen vanwege racistische motieven een donkere vrouw en een kindje neerschoot en een Turkse vrouw gewond raakte, is natuurlijk tragisch. De reacties van de media zijn wel interessant: “Hoe kan het dat zo’n individu zover komt om dat te doen?” Gelukkig wordt het niet geprojecteerd op álle blanken in België. En hoeven ze zich niet allemaal te verdedigen en zich uit te spreken tégen deze daad, zoals dat bijv. wel van moslims werd verwacht na de moord op van Gogh.

Ik hoop dat er toch wel iets positief uit dit drama voortkomt en dat vooral politici en opiniemakers beseffen dat hun wij-zij-woorden de samenleving ernstige schade kunnen toebrengen. Aan haatzaaiende politici hebben we helaas in beide landen geen tekort.

Allochtonen organisaties reageren gelukkig wel kalm. Mogen ze nu, na 2 doden, wel voor eventjes de slachtofferrol aannemen?

ReFlex is WBH’er van het eerste uur. Geboren in de jungle van India, opgegroeid in de straten van Rotterdam-West. Het leven is een paradox, dus is hij getrouwd met een Amsterdamse Pakistaanse. Hij is apotheker van beroep, Ajax-supporter van nature. Plezier haalt hij uit zijn islamitische studies, uit zijn sport en vooral uit zijn gezin en twee kinderen! Oh ja...en zijn naam is Jilani Sayed.

Lees andere stukken van