Voorpagina Algemeen

Bekeerde moslims

Maak kennis met Sjaima, 27 jaar jong, voorheen nog bekend als Daniëlle. Geadopteerd op jonge leeftijd door een Nederlandse man en vrouw en opgegroeid in het stadje Cuijk volgens de Katholieke tradities.

Veel mensen zijn op zoek naar innerlijke rust, Sjaima hoopt deze te vinden door haar biologische moeder te vinden. Op haar achttiende komt haar wens uit, ze vind haar moe waar ze zo gretig naar op zoek was. Deze vondst blijkt haar niet de innerlijke rust te hebben gegeven waar zo naar op zoek was, ze zoekt daarom maar verder.

Op een goede dag komt ze Mohammed tegen en raakt verliefd. Het gezinsleven bij hem thuis bevalt haar wel en de manier hoe bij hem thuis het Islamitische geloof wordt beleeft ook. Samen met Mo gaat zij daarom de Quran bestuderen. Dit brengt haar op het idee moslim te worden. De Islam blijkt de innerlijke rust te zijn waar zij altijd naar op zoek was. ‘Het is een keus voor het leven, denk er dan ook goed over na’ benadrukken haar adoptieouders. Voor hen is het even schrikken, zij hoorden alleen negatieve dingen over de Islam en kregen slapeloze nachten door de keuze van haar dochter. Uiteindelijk hebben ze zich erbij neergelegd en het geaccepteerd. De trotse moeder vindt de hoofddoek leuk staan bij Sjaima. (zie aflevering van Katholiek Nederland)

Ik heb veel respect voor de mensen die zich bekeren tot de Islam. Het zijn mensen die hun nieuwe geloof erg serieus nemen omdat ze er ook bewust de keuze voor hebben gemaakt. Zij leren de fundamenten van de Islam waar ik al sinds mijn jeugd de tijd voor heb genomen. Voor mij zijn deze mensen een grote inspiratiebron. Zij implementeren de Islam in hun leven met meestal de Nederlandse cultuur. Deze staan – voor zover ik heb kunnen zien – niet zo haaks op de Islamitische fundamenten zoals velen denken. Dit voorkomt hen veel onnodige problemen. Fadoua vertelt uitvoerig over haar confrontaties met haar cultuur als moslima in haar prachtige boek Bevrijd door Allah.

Meer verhalen over en van bekeerlingen zijn hier te vinden. De website van Muhammad Yaya a.k.a. Hendrik Jan Bakker is ook de moeite waard om eens te bekijken.

update 28/5: Overzicht van vrouwen die zijn bekeerd naar de Islam is hier te vinden.

De oprichter. Geboren, getogen en woonachtig in die mooie stad achter de duinen. Altijd klaar voor een revolutie of gewoon een kopje thee. Typisch Faisal...

Lees andere stukken van Faisal