Voorpagina Algemeen

De islam heeft geen toekomst

Beste mensen van het goede leven. Ik heb altijd gedacht dat de Islam veel weg heeft van het Christendom, nu lees ik dat bisschop Muskens uit Breda daar anders over denkt. Hij denkt dat zijn goddienst meer met het Boeddhisme heeft. Dit zegt hij tijdens de presentatie van de nieuwe missiebrief.

Dit is overigens niets nieuws onder de zon. "Nee, de islam heeft de toekomst niet", zei deze priester uit Breda nog vorig jaar.

Netals de filosoof en theoloog Guardini gelooft ook hij dat het Christendom en Boeddhisme uiteindelijk de enige goddiensten zullen zijn. Om dit voor elkaar te krijgen gaan de Katholieken meer missionariswerk verrichten. "Missie is het kloppend hart van de kerk en de opdracht van iedere gelovige."

Hoe dan ook, je hoeft geen statisticus te zijn om te weten dat het aantal moslims sterk groeit en dat het zeer onwaarschijnlijk is dat de Islam uit het wereldbeeld verdwijnt.

De oprichter. Geboren, getogen en woonachtig in die mooie stad achter de duinen. Altijd klaar voor een revolutie of gewoon een kopje thee. Typisch Faisal...

Lees andere stukken van Faisal