Voorpagina Algemeen

Handjes thuis

Er is een tijd geleden veel ophef ontstaan over de manier van groeten. De ene keer wilde een moslim een vrouw geen hand geven en de andere keer is het net andersom: een moslima wilt een man geen hand geven. Moeilijk is dat zeg met die moslims, vooral voor Verdonk. Voor koningin Beatrix is dit geen punt, zij zal uit respect geen hand geven vandaag tijdens haar bezoek aan de 50-jarige ‘liberale’ Mobarak moskee in Den Haag. Hand geven of niet, er is sprake van wederzijds respect, en daar gaat het om.

"Koningin Beatrix zal morgen bij haar bezoek aan de Mobarak moskee in Den Haag geen handen schudden. Dit heeft de hofhouding van de koningin afgesproken met het bestuur van de moskee. Ze doet dit uit respect voor de islamitische regels. ‘In principe raken mannen en vrouwen elkaar niet aan als ze geen directe familie zijn’, zegt Hibatunnoer Verhagen, voorzitter van de Ahmediyya-beweging in Nederland. ‘En daar horen de handen ook bij. Dat heeft dus niets te maken met ongelijkheid, het is juist een teken van respect.’  " (Volkskrant)

De oprichter. Geboren, getogen en woonachtig in die mooie stad achter de duinen. Altijd klaar voor een revolutie of gewoon een kopje thee. Typisch Faisal...

Lees andere stukken van Faisal