Voorpagina Algemeen, Maatschappelijk

God Adonai Allah

Na de schrikbarende berichten over bisschop Muskens is het hopen op wat positieve berichten over hem. En die zijn er. De geestelijke was niet zo lang geleden nog in Den Haag in het kader van zijn ‘promotietour voor vrede en verzoening’ om aan minister Van der Hoeven het boek ‘God Adonai Allah’ te presenteren. Hij heeft de dialoog met de Islam en Jodendom toch geen gedag gezegd. ‘Dit boek lag nú klaar. En dan moet je natuurlijk niet gaan wachten tot het helemaal compleet is.’, aldus de bisschop. Een betere timing kan niet.

In het boek worden honderd vragen gesteld door kinderen over de ‘drie grote religies’, te weten: Jodendom, Christendom en de Islam. De vragen zijn beantwoord door drie journalisten, elk een van de drie religies.

Ondanks dat we hier te maken hebben met een kinderboek lijkt het mij niet verkeerd het eens gelezen te hebben. De problemen vandaag de dag tussen religies zijn nu eenmaal ook kinderachtig.

De oprichter. Geboren, getogen en woonachtig in die mooie stad achter de duinen. Altijd klaar voor een revolutie of gewoon een kopje thee. Typisch Faisal...

Lees andere stukken van Faisal