Voorpagina Politiek

De puinhopen van Rita Daadkracht Verdonk

Naïma Azough heeft de afgelopen drie jaar van ‘Roestvrijstalen Rita’ geëvalueerd in haar column van vandaag. Ze heeft kritiek op de nieuwe wet inburgering en de &-Campagne. Je kent het wel, die reclame waarbij twee personen gezellig samen haring eten, zoals het goed geïntegreerde mensen betaamt. Veel goeds heeft Azough niet te melden over de ‘puinhopen’ van Verdonk. Lees ‘m hier.

De nieuwe wet is ondoorgrondelijk, ingewikkeld, onpraktisch en vooral niet ambitieus. Want hoogopgeleide nieuwkomers mogen niet aan de slag voor een niveau Nederlands waar ze direct iets mee kunnen op de arbeidsmarkt. Regels zijn regels: gij zult inburgeren al wil je hoger reiken. Alleen voor het relatief eenvoudige inburgeringsexamen krijg je eventueel financiële compensatie. De inburgeraar die voor een hoger niveau kiest kan geen studielening aanvragen en krijgt geen vergoeding. Aim low is de boodschap van deze minister voor ambitieuze nieuwkomers.

De oprichter. Geboren, getogen en woonachtig in die mooie stad achter de duinen. Altijd klaar voor een revolutie of gewoon een kopje thee. Typisch Faisal...

Lees andere stukken van Faisal