Voorpagina Algemeen, Maatschappelijk

Tussenstand Islamitisch bankieren

Na mijn laatste schrijven over islamitisch bankieren in Nederland is er een tweetal ontwikkelingen op dat gebied die het noemen waard is.

Startpagina Als eerst de nieuwe pagina van Startpagina met een rijke verzameling aan relevante links omtrent Islamitische bankieren. De links worden beheert door Nordien Chalhi. Het doet mij goed om te zien hoe snel het concept van Islamitisch bankieren groeit in het westen (en oosten) en dat er zoveel informatie over beschikbaar is. Hier is de pagina te vinden.

Bijeenkomst TANS en MON Amsterdam organiseren samen een netwerkbijeenkomst op donderdag 29 juni a.s. De panel van de dag zal samen met de aanwezigen vragen proberen te beantwoorden over de on(mogelijkheden) van Islamitisch financiëren in Nederland. De leiding is in handen van Willem Lageweg (directeur MVO Nederland). Hij heeft overigens een interessant artikel geschreven over de overeenkomsten tussen maatschappelijk verantwoord ondernemen en het van de Islam afgeleide economisch systeem.

De oprichter. Geboren, getogen en woonachtig in die mooie stad achter de duinen. Altijd klaar voor een revolutie of gewoon een kopje thee. Typisch Faisal...

Lees andere stukken van Faisal