Voorpagina Algemeen

The Mask

Toneelspelen. Ik heb me gerealiseerd dat de mens zich continu bezig houdt met een spel genaamd, Het Leven. Het leven schrijft de mens vele wegen voor en brengt ons op aangename en onaangename paden. Het verstand en het hart, vormen een gevaarlijk duo die ons tot afgrijzen of voldoening doet vormen. Op welke manier wij ook deze  kronkelige paden aflopen, de mens doet zich altijd anders voor.

Stel je voor. Je hebt een sollicatiegesprek, weer moet de mens zich aanpassen aan de omgeving waarin hij verkeert. Stel je voor, daar sta je dan weer met je vrienden en zij praten over een onderwerp waarin je totaal niet geinteresseerd bent. De ordinaire mens zal hierop, een paar keer jaknikken, wat zuchten, rechts en links kijken en dan toch deze een uitspraak wat blijk geeft van interesse bvb; Echt? Wat leuk! Intussen vermaakt de ordinaire mens zich prima in dromenland.

Je hele leven ben je bezig met het opzetten van maskers. Dit om diverse redenen; bang om te falen, bang om niet leuk gevonden te worden of om indruk te wekken. Ach, wat is de mens toch een meelevende creatie. Altijd maar de ander een plezier doen door beetje bij beetje af te sterven.

Tijdens het opzetten van mijn vele maskers, bijvoorbeeld door dit stuk te schrijven, heb ik begrepen dat de mens afhankelijk is van elke situatie waarin hij zich bevindt.