Voorpagina Algemeen

Vraag en aanbod

Zusters, ik kom met schokkend nieuws. Voordat je verder leest, neem eerst plaats. Geen grap, ga zitten. Ik wil niet verantwoordelijk worden gehouden voor letsel wat onontkoombaar zal zijn als je mijn advies niet opvolgt. Vergeet de Engelse wijsheid niet na het lezen van het slechte nieuws: don’t shoot the messenger. Allen begrepen? Prima. Vergeet ook niet dat ik dit net zo erg vind, wellicht nog wel erger dan jullie. Dit doet mij ook pijn.

De cijfers liegen er niet om. De marktwerking in de vrije markt is dusdanig uit balans dat we ons mentaal moeten voorbereiden op een realitycheck waarmee vele dromen zullen verdampen. Er kan niet meer aan onze eisen worden voldaan tenminste niet in toereikende mate, want de singlesmarkt waar wij deel van uitmaken, bestaat nu uit een overschot aan hoogopgeleide dames en een tekort aan idem dito mannen.

Volgens meneer W.J. Bennet, voormalig minister van onderwijs in de VS, zijn vrouwen voor het eerst beter opgeleid, ambitieuzer en aantoonbaar succesvoller.  En hoewel zij na het behalen van hun diploma en het vinden van een baan graag een gezin willen stichten, kunnen zij echter niet de hoogopgeleide man vinden met wie ze dat graag zouden willen doen.

Je dacht natuurlijk al waar die hoogopgeleide mannen zijn. “Tsja, die zullen vast hard aan het werk zijn waardoor ik ze niet tegenkom.” Ja, ze zijn zeer hardwerkend bezig om het volgende level van een of andere geweldige (lees: sneue) game te behalen. Zo blijkt dat mannen in de leeftijd 18-34 jaar meer tijd aan gamen spenderen dan jongetjes in de leeftijd 12-17 jaar.

Je dacht toch niet dat ik alleen de brenger van het slechte nieuws zou zijn? Ik heb meteen een oplossing die we in ons netwerk moeten doorvoeren om de toekomstige generaties hoop te kunnen bieden. Echter voordat je verder leest: nog niet eerder behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst.

Dus hierbij een oproep aan (toekomstige) ouders en politici. We moeten beginnen met het bannen van games. Niet alleen verzieken ze de geest en is het tijdverspilling, maar door dit toe te laten, zijn jullie indirect verantwoordelijk voor het gebrek aan liefde en leed van menig hoogopgeleide vrouw. Daarnaast is het van essentieel belang dat mannen gaan inzien dat trouwen de basis dient te zijn in het leven. De hele dag gamen zal leiden tot een eenzaam bestaan zonder liefde en warmte. Alleen op deze manier kunnen we de vraag en het aanbod weer in balans brengen.  Het is echt niet omdat we verbitterd zijn. We moeten gewoon denken aan de toekomst van de mensheid. Het is voor jullie eigen bestwil. Echt.

En even eerlijk, het had me nog lang niet zoveel gedaan als de gemiddelde inkomens van vrouwen ook  in dezelfde mate omhoog waren gegaan. Die tot op heden nog steeds gemiddeld lager zijn dan die van mannen. Dus mannen, een gewaarschuwd mens telt voor twee! Want voor je het weet, zullen wij de dienst uit maken. Best eng, he?

Een meisje dat wordt verward als Maleisisch, Indonesisch, Zuid Afrikaans en Somalisch maar in werkelijkheid volbloed Marokkaanse is. Ondanks dat zij een internationale opleiding volgt is zij in eerste instantie van plan om in Nederland aan de slag te gaan. Hoewel ze inmiddels al een aantal plekken heeft mogen bezoeken heeft ze nog een waslijst van landen die ze graag God Willende wil zien, zoals Japan. De oorzaak van haar intense behoefte om überhaupt de wereld te willen zien. Ok, ok om heel eerlijk te zijn was dat Dragonball Z maar dat even terzijde. Een ding is duidelijk en dat is dat Nederland het land blijft waar haar huis woont.

Lees andere stukken van Malika