Voorpagina Sport

Deutschland: fuãÿballweltmeister?

En toen waren er nog maar vier! Na de uitschakeling van de zielige Spanjaarden, de inspiratieloze Engelsen, de tamme Argentijnen, de samba-loze Brazilianen en natuurlijk het kleurloze Oranje, is de conclusie dat dit maar een matige WK is, wel gerechtvaardigd. Niet zozeer omdat juist deze landen eruit liggen, maar meer om het feit dat ze weinig tot geen spektakel hebben laten zien.

Van het Nederlands elftal had ik al niet echt hoge verwachtingen, mede door het matige selectiebeleid van Marco van Basten, maar de Brazilianen hebben me echt geschokt. Zó erg had ik me verheugd op een Braziliaanse show met de bekende topartiesten, maar ze hadden er geen zin in. Zelfs bij Ronaldinho was geen enkel stukje glans meer te ontdekken.

Ik had niet verwacht dat er ooit een dag zou komen dat ik het zou zeggen, maar Duitsland speelt dan toch wel het beste van allemaal en ze spelen nog leuk ook. Zelfs mijn Word geeft aan dat deze zin niet kan kloppen, maar het is toch echt waar. Een goede doelman, een solide verdediging, opkomende backs (was dat vroeger niet iets Hollands?), scorende spitsen en een slimme Ballack op het middenveld.

Maar omdat elk cel van mijn lichaam weigert om voor de Duitsers te gaan juichen, is Frankrijk mijn favoriet. Eigenlijk alleen maar omdat Zinedine Zidane er speelt. Eerste drie wedstrijden waren niks van de Fransen, maar tegen Spanje en Brazilië zijn ze gelukkig op tijd wakker geworden. Nu er toch niet veel te genieten valt, gaat al mijn hoop dan ook uit naar Zidane, de enige topper die ons nog kan bekoren. Zou mooi zijn als zijn laatste avontuur met goud wordt afgesloten.

Deze WK kan nog steeds uitlopen op een nachtmerrie, maar God verhoede dat Italië kampioen wordt, Insha Allah!

ReFlex is WBH’er van het eerste uur. Geboren in de jungle van India, opgegroeid in de straten van Rotterdam-West. Het leven is een paradox, dus is hij getrouwd met een Amsterdamse Pakistaanse. Hij is apotheker van beroep, Ajax-supporter van nature. Plezier haalt hij uit zijn islamitische studies, uit zijn sport en vooral uit zijn gezin en twee kinderen! Oh ja...en zijn naam is Jilani Sayed.

Lees andere stukken van