Voorpagina Ervaringen, Maatschappelijk

Op het verkeerde been

Ik zat lekker relaxed op een bankje in een park in Amsterdam. Rustig langs een leuk meertje, eenden in het water, spelende kinderen eromheen en een heerlijke rust. Geen idee waar ik was, want als Rotterdammer ben ik niet zo heel erg bekend met Amsterdam. Maar het was prachtig weer zo tegen het einde van de middag en ik bevond me toch in een stukje natuur van de hoofdstad. Plots wordt de vredige stilte verstoord door het geluid van een scooter. Deze komt richting mijn kant op rijden en stopt bij het bankje naast mij.

Een donkergetinte man doet zijn helm af en haalt een plastic tas tevoorschijn. Het deed me denken aan de junks, die ik vroeger als kind in mijn wijk een rustig plekje zag opzoeken om wanhopig hun ‘shotje’ te nemen. Ook zij hadden altijd een plastic tasje bij zich met daarin hun hele hebben en houwen. Met deze flashback in mijn achterhoofd, keek ik de man op de scooter aan en dacht: “Waarom moet die man nou per sé deze natuurlijke omgeving kiezen om aan zijn vunzige behoeftes te voldoen?”

De vreemde man zet z’n scooter uit, maakt het plastic tasje open, haalt wat brood eruit, voert het aan de eenden en leert mij weer een belangrijke les.

Iedereen is een gevangene van zijn eigen ervaringen. Niemand kan vooroordelen doen verdwijnen. Herken ze gewoon! Edward Murrow

ReFlex is WBH’er van het eerste uur. Geboren in de jungle van India, opgegroeid in de straten van Rotterdam-West. Het leven is een paradox, dus is hij getrouwd met een Amsterdamse Pakistaanse. Hij is apotheker van beroep, Ajax-supporter van nature. Plezier haalt hij uit zijn islamitische studies, uit zijn sport en vooral uit zijn gezin en twee kinderen! Oh ja...en zijn naam is Jilani Sayed.

Lees andere stukken van