Voorpagina Ervaringen

For all my morro’s out there

This one is for all my morro’s out there (Outlandish)

Aaaaah, ik hou van de zomer: lekker warm, in slippers buiten lopen, de heersende mango fever en twee maanden rust. Ja, rust. Een beetje omdat ik even niet meer hoef te leren en continu achter de computer hoef te zitten als Waseem de ubernerd1 en ook een beetje omdat ik nu weer de mogelijkheid krijg om mijn tuin eens te gaan verkennen. En dat is echt leuk hoor. Zo ben ik erachter gekomen dat er een druivennest duivennest staat ergens in de duivenboom druivenboom netals vorig jaar, dat liggen in de tuinschommel mentaal een enorme opkikker is en dat een mug opsluiten in de tuinschuur geen zin heeft… er zijn er nog honderden die snakken naar mijn adelijke bloed.

Maar wat wederom dit jaar voor erg veel rust zorgt, is mijn leeglopende straat. Mijn Turkse en voornamelijk Marokkaanse buren gaan op vakantie. Dan zou je denken ‘dus?’, maar dat betekent dat er zo’n 15 grote busjes minder zijn (dus meer parkeerplaats) en dat er 300 (althans, zoveel geluid produceren ze) kinderen minder voor de deur spelen.

Maar toch het grappigste zijn de voorbereidingen van deze vakantiegangers.

Het begint allemaal al heel vroeg eigenlijk. Zo ongeveer in de laatste week van mei: de pimp-my-bus-periode. Dan beginnen verschillende mannetjes al te sleutelen aan bussen die uit het niets overal in de straat staan. Niet van die leuke schattige bestelbusjes, maar van die wagens die je doen vermoeden dat er mensen tussen kratten tomaten vervoerd gaan worden op de terugweg.

Vervolgens hebben we het wasfenomeen. We zijn dan ongeveer in eind juni. Ik denk dat de meters van het Duinwaterbedrijf het begin ook al aangeven van deze periode. Het lijkt meer op het ontsmetten van de auto’s… tjah, waarom spuit je anders bijvoorbeeld tien minuten lang water op 1 deur?

Dan begint het. Nee, niet de reis, Maar het inpakken… of eigenlijk het inladen… of nee, het beladen. Je zou denken dat zo’n grote griezelbus wel genoeg ruimte heeft achterin (waar makkelijk een VW Golf inpast), maar niets is minder waar. Het gaat allemaal op het dak. Voor de mensen die niet gezegend zijn met zo’n ‘prachtige’ wagen en minder ruimte hebben, kiezen ook wel eens voor de achterbank. Wat nemen ze dan mee?

  • Eten voor onderweg en een magnetron voor als het eten koud wordt en een koelkast om het goed houdbaar te houden natuurlijk, stom als je dat vergeet ah sahbi.
  • Kleding om te dragen en een wasmachine om de kleren te wassen waarschijnlijk. Ik heb gisteren ook iets gezien dat op een kast leek. Dat moet de klerenkast zijn, zodat de kleding makkelijk terug te vinden is. Ewa je wilt natuurlijk geen rotzooi in de auto.
  • En om het verder schoon te houden, zie ik sommigen ook een stofzuiger meenemen. Altijd handig in de auto.
  • En ik zag allemaal vage draden en snoertjes gewikkeld in een tas: dat moeten dan de verlengsnoeren zijn… jah anders heb je niets aan een stofzuiger op de snelweg… duh!

For all my Dutch friends die in het buitenland zijn of gaan of gewoon hier gezellig gaan kamperen een fijne vakantie. En vergeet je tandenborstel niet…

Oh, ja… en ik kijk uit naar jullie terugkomst… echt waar…. nee, echt!


1. Ja, ik weet op de u hoort een trema… kon ‘m effe niet vinden