Voorpagina Politiek

Relativiteitstheorie van het Midden-Oosten

Ik lees net iets ‘grappigs’. De verbloemde genocide in het Midden-Oosten is het gevolg van een ontvoering van een Frans-Israëlische boordschutter van een tank, die deelnam aan een militaire operatie op Palestijns gebied.

Natuurlijk weten we dit al, maar hebben we wel door wat er eigenlijk gebeurt? In een wereld waar we over verkrachtingen van Iraakse dames door ‘bevrijdingsmachten’ zeggen "dat gebeurt nou eenmaal in een oorlog", een wereld waar we overal mee wegkomen door te zeggen "die ander heeft te weinig zelfkritiek"… in zo’n wereld zorgt de ontvoering van precies 1 hele soldaat voor honderden doden, evacuaties van complete woongebieden, dorpen en steden die zonder elektriciteit komen te zitten, etc…

Waar is het gezonde verstand? Dat zo iemand ontvoerd wordt, is niet gek. Ongewild voor Israël, ja. Compleet abnormaal en onverwachts in zo’n uitzichtloze situatie, nee.

Intermezzo: de cartoonrellen… we weten het allemaal… toen stonden er zelfs ambassades in brand door een aantal cartoons. Ik was niet blij met die cartoons, maar nog veel minder blij met de reacties erop. Laten we dit even als vergelijking erbij halen. Nu wordt er gezegd: "breng die soldaten terug en Israël trekt zich terug… probleem opgelost… eigen schuld Palestijnen!"

Dus we konden toen ook zeggen: "alles kwam door die paar cartoons… uitgummen die handel en probleem opgelost… eigen schuld Denen!"

Nee, want er waren nou net een paar Islamitische ‘leiders’ die eindelijk een actie zagen om hun woede mee te uiten… een vrijbriefje om hun agenda uit te voeren en om de aandacht te verschuiven. Als het ware het domme volk alles laten doen, opeens mocht er gedemonstreerd worden in landen waar dat niet kon…. Als ze werkelijk om de Profeet vzmh gaven, zouden ze verstandig gereageerd hebben.

Terugkomend… denk je nou werkelijk dat twee soldaten die ontvoerd zijn het ten eerste waard zijn om dit hele gebeuren te laten plaatsvinden? Flashback: bruggen -> weg, elektriciteit -> weg, honderden mensen -> weg, infrastructuur -> weg, Libanon -> weg, route naar vrede -> weg?

Alle persconferenties en krantenartikelen ten spijt, ik ben niet van plan dit te accepteren en de fout te leggen bij de ontvoering.

Willen we nog op weg naar vrede? TomTom zou zeggen: "keer hier om, keer hier om"