Voorpagina Algemeen

12 Jarig meisje bevallen

Aanmoedigingsprijs

Door Emre Taspinar. Groep 8 van de El Furkan school. Dit stuk maakt deel uit van het Wie Schrijft Die Blijft schoolproject.

Het gebeurde op een schoolreisje. Toen het meisje in een achtbaan was moest ze  bevallen. Ze gingen zo snel mogelijk naar het ziekenhuis. Het meisje wou niet zeggen wie de vader was van het meisje maar later bleek dat de vader van het meisje ook de vader was van de baby, niemand had dat verwacht. De vader moest voor de rechter en zit nu in de cel. De baby zelf moet naar een pleeg gezin en het meisje gaat gewoon door met naar school gaan en het dagelijks leven. Mensen vinden dat ze veel te jong is om een baby te verzorgen maar andere vinden dan niet. Verzorgers van de baby hebben beloofd goed voor haar te zorgen daar was het meisje heel blij mee.

Meningen van de kinderen

Meester Mimoun : Ik vind het heel erg dat ze is bevallen. De vader moet voor de rechter komen en in de cel gaan.

Hajar : Nou eeehh .. ik vind het heel erg dat ze is bevallen. Ik vind het ook erg dat de vader van het meisje dat heeft gedaan. De vader is niet goed in zijn hoofd en moet in de cel!

Najma : Ik weet niet wat ik moet zeggen. Het is niet goed voor het meisje. Ze is nog heel klein en krijgt nu al een baby. Dan is haar vader geen goeie vader en zal dan ook geen goeie vader zijn voor de baby.

Hafsa : Het is heel erg want haar vader heeft haar laten bevallen en hij heeft haar gebruikt.

Mijn mening

Het is niet goed , want het meisje is pas 12 jaar, even oud als mij. Hij  heeft haar gebruikt hoe een slechte vader kan je nou zijn. Zulke mensen horen gewoon in de cel en als hij eruit komt dan hoop ik dat hij ergens anders gaat wonen. Want misschien gaat hij het weer doen. Wie laat nou zijn dochter een baby  krijgen dan ben je niet goed in je hoofd vind ik en dan ben je een hele slechte vader.