Voorpagina Hulp

Giro 800800

De aardbeving in Pakistan, India en Afghanistan, heeft ruim 30.000 duizend doden veroorzaakt. De deelstaat Kashmir is het zwaarste getroffen. De aardbeving is de grootste ramp uit de geschiedenis van Pakistan (Musharraf). Musharraf heeft iedereen om hulp gevraagd voor onze medemoslims en niet-moslims in het rampgebied, en te steunen tijdens deze zware beproeving van Allah SWT.

Juist in deze zegende maand is het een verplichting voor ons Moslims om onze broeders en zusters in het rampgebied te helpen. De Nederlandse autoriteiten hebben de gironummer 800800 opengesteld voor het rampgebied.

Het is niet alleen een beproeving voor de mensen in het rampgebied, maar ook voor moslims buiten het rampgebied. Tot hoeverre zijn wij Moslims in staat om te helpen? Insh Allah, zal er namens de Nederlandse moslimgemeenschap gereageerd worden op de ramp die velen doden en puin heeft veroorzaakt.

Daarom vraag ik ieder moslim, niet-moslim (vanuit humanitaire perspectief) een kleine bijdrage te storten op gironummer 800800.