Voorpagina Algemeen

Demonstratie in Amsterdam voor Palestina en Libanon

De demonstratie tegen het beleid van Israël en de VS vindt plaats in Amsterdam met als verzamelpunt het Beursplein. Na een aantal stimulerende speeches verplaatst de menigte zich van daar naar het Museumplein. De tocht verloopt vredig en duurt bijna 2 uur. Op het Museumplein aangekomen wordt er nog eenmaal door o.a. politici benadrukt waar het vandaag allemaal om draait. Er is opvallend veel kritiek op minister Bot die nog niet de VN wil ondersteunen totdat de twee Israëlische soldaten worden bevrijd.

Naar mijn schatting zijn er maar liefst 3000 mensen op de voet van alle soorten en maten, en dat is mooi. Aan het eind van de demonstratie begint het heftig te onweren en te regenen, dit schrikt de demonstranten niet af. Zij blijven tot op het hemd nat staande tot de organisatoren verzoeken het plein rustig te verlaten. Zo komt er een eind aan een demonstratie die hopelijk bepaalde mensen op de wereld aan het denken zal zetten.

Een fotoverslag speciaal voor jullie.

De oprichter. Geboren, getogen en woonachtig in die mooie stad achter de duinen. Altijd klaar voor een revolutie of gewoon een kopje thee. Typisch Faisal...

Lees andere stukken van Faisal