Voorpagina Ervaringen, Gastarbeiders

Israël de straat op

Naeeda Aurangzeb is gastarbeider vanuit Israël bij wijblijvenhier.nl

Moslims en joden, samen gingen ze de straat op in Tel Aviv. Een paar duizend mensen lieten hun stem horen: tegen geweld, tegen bommen, tegen oorlog. Het is niet de stem van de meerderheid in Israël. De meerderheid gelooft dat buiten proportioneel geweld en bezetting veiligheid brengt.  Een illusie die zichzelf steeds weer bewijst. Het getraumatiseerde kind bijt en schopt en staat altijd op scherp en houdt daardoor zichzelf gevangen.

Terwijl ik dit schrijf, kijk ik naar het Israëlische nieuws: een jong meisje doet met lego poppetjes voor wat haar papa doet: in tanks rondrijden en schieten op de Hizbullah. Iets verder in de reportage legt het meisje samen met haar broertje uit wat de juiste benamingen voor de verschillende bommen zijn. 

Anti Israëlische propoganda? Vraag een kopie op van het negen uur nieuws van channel 10. Arabische kinderen spelen dezelfde spelletjes?  Als Arabische kinderen ook deze spelletjes spelen, dan spelen ze DEZELFDE spelletjes..dezelfde zieke spelletjes.. Kunnen we dan nog steeds blijven volhouden dat Israel de enige gezonde, humane speler is in het midden oosten?


Naeeda Aurangzeb is journaliste. Sinds een half jaar woont zij in Tel Aviv, Israël. Zij werkte en woonde eerder in Jeruzalem en de Verenigde Staten. In Nederland werkte zij o.a voor TV West, de NMO en de NCRV en schreef het boek ‘Verdreven Palestijnen’. Haar ervaringen zijn ook te lezen op haar weblog.