Voorpagina Algemeen, Gastarbeiders, Politiek

Bescherm de beschaafde wereld tegen Israël (deel 1)

Ata Kirat is gastarbeider bij wijblijvenhier.nl

Diplomatie is helaas ook de taal van gewetenloze hufters als van George W. Bush en Ehud Olmert, die zonder enige gêne spreken over vrijheid en democratie in het Midden Oosten als een hoer over de liefde. Vergeef mij mijn weinig charmante taalgebruik, maar mijn emoties laten zich niet vangen door nuchterheid dezer dagen. De stropdascriminelen zeggen het één maar bedoelen heel iets anders.

Israël zou het recht hebben om zijn volk te verdedigen tegen de raketbeschietingen van Hezbollah en Hamas, wordt er dan gezegd. Maar wat Israël doet in Gaza en in het zuiden van Libanon is géén zelfverdediging meer. Een flatgebouw van drie verdiepingen hoog aanvallen met lasergeleide en satellietgestuurde bommen, waar onschuldige burgers schuilen uit lijfsbehoud, is geen zelfverdediging maar volgens het internationaal recht een oorlogsmisdaad.

De Geneefse Conventies verbieden uitdrukkelijk het bombarderen van doelen in bewoonde gebieden. De kans dat daarbij veel burgerslachtoffers vallen, is te groot. Ook als er precisiebombardementen worden uitgevoerd zoals Israël beweert. Israël overtreedt o.a. de Vierde Conventie van Genène (1949) welke is behandeling van burgers in oorlogstijd. Israël heeft lak aan de spelregels van de beschaafde wereld en schendt al voor de zoveelste keer dit jaar het internationaal humanitair recht.
 
Maar Israël trekt zich niets aan te van de internationale kritiek en blijft stoïcijns doorgaan met het bombarderen van burgerdoelen. Ik weiger het overigens een oorlog te noemen. Een oorlog is tussen twee staten. Het zijn vooral de blinde woede en agressie van Israël, die huishouden in het zuiden van Libanon en in de bezette Palestijnse gebieden.

Israël heeft niet alleen Libanon vijftig jaar terug in de tijd gebombardeerd, maar de beschaafde wereld honderd jaar terug in de tijd gezet. Het bombarderen van bruggen, wegen huizen en elektriciteitscentrales is geen geldige claim op zelfverdediging maar een barbaarse daad. De moordmachines van het Israëlische leger vechten niet tegen soldaten, maar tegen vaders, moeders en kinderen, die zijn gevlucht in hun pyjama’s met de blaren nog onder hun voeten, voor de blinde bommen van Israël.

Het is geen eerlijke strijd maar een laffe misdaad tegen weerloze burgers, die in hun slaap zijn overvallen door het brute Israëlische geweld. Zij hadden geen schijn van kans om te vluchten. Het is een goedkoop en misplaatst excuus van Olmert om een buurland te bombarderen, omdat de Hezbollah twee soldaten heeft ontvoerd. En ik zal u vertellen waarom. De Israëlische geheime dienst de Mossad liquideert en ontvoert al jaren mensen.

De Mossad heeft de klokkenluider van het verzwegen Israëlische kernwapenprogramma Mordechai Vanunu uit Rome ontvoerd naar Israël. En niet zo lang geleden heeft Israël een groot aantal ministers van de democratisch gekozen Palestijnse regering Hamas, opgepakt en afgevoerd naar Israëlische gevangenissen. In Israël geldt duidelijk de wil van de sterkste, maar niet van de joodse rechtstaat.

Israël is wat ik een pseudo-democratie noem, beter gezegd een etnocratie met een apartheidssysteem vergelijkbaar met dat van het oude Zuid-Afrika. De Israëlische Arabieren hebben wel een Israëlische pas, maar dat is slechts hun papieren identiteit. Zij beschikken niet over dezelfde rechten als de joodse burgers van Israël. De aanwezigheid van Arabische partijen in het Israëlisch parlement is om het zionistische karakter van de joodse staat te verbloemen.

Zelfs de Israëlische Arabieren in het noorden van Israël, waar de katoesja’s neervallen, sympathiseren openlijk met de onderdrukte Palestijnen en de op vlucht geslagen Libanezen aan de andere kant van de grens. Zij hebben niet eens schuilkelders en krijgen geen bouw- vergunningen, maar een joodse kolonist uit Europa of de VS mag een illegale nederzetting betrekken op de Westoever. Israëlische Arabieren worden stelselmatig gediscrimineerd in de Israëlische samenleving.

De Israëlische ambassadeur in Nederland noemt Israël een klein dier in een grote jungle, maar deze man zal u niet vertellen dat Israëlische politici en militairen praten over kakkerlakken en sprinkhanen als ze praten over de Palestijnen of over de Amalek (De Arabieren worden gezien als het symbool van het Kwaad; Amalek). U weet de helft nog niet. Sommige lieden, want mensen wil ik hen niet noemen vergelijken de Palestijnen met een kankergezwel waarop chemotherapie toegepast moet worden.

Dat mag best een keer hardop gezegd worden in de beschaafde Westerse wereld als u zoekt naar een verklaring, waarom het aantal doden en gewonden in de bezette Palestijnse gebieden en in Libanon een verstoorde ratio heeft. In Libanon is dat 1 op 10. Het aantal burgers, dat is omgekomen door Israëlisch geweld is de zevenhonderd al gepasseerd tegen nog geen honderd doden aan Israëlische zijde. Wat u ook moet weten, is dat het Israëlische verwijt van terreur aan het adres van de Hamas en Hezbollah uiterst dubieus is.. (In deel 2 leest u waarom)


Ata Kirat is columnist voor o.a. www.dejongejournalist.nl. Hij is van Turkse origine, maar geboren en getogen in Nederland en ook hij blijft hier! Hij schrijft meestal over hete politieke hangijzers, waar politici ons niet altijd het fijne van vertellen.

Wij Blijven Hier werd in 2005 opgericht, omdat ze vonden dat ze er nog niet waren. Inmiddels zijn ze 3000 bijdragen rijker, die vrijwillig door beginnende én gearriveerde verhalenvertellers worden geschreven. Verschillend van columns, persoonlijke ervaringen tot verborgen nieuwsfeitjes. Ze kijken op hun eigen manier tegen de wereld aan, en vertellen zélf het verhaal. Wie zijn ze? Kijk om u heen. Want ze zijn hier. Zij Blijven Hier!

Lees andere stukken van de WBH Redactie